SUV-ul e-tron va fi produs în uzina din Bruxelles: asamblarea primului model electric Audi va demara în cursul acestui an

de Cornel Șocariciu
Marti, 27.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de serie a lui Audi e-tron prototype va fi asamblată în uzina din Bruxelles. Nemții spun că producția va demara până la finalul anului curent, iar procesul de asamblare va fi unul neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Audi a prezentat SUV-ul e-tron prototype în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Conform reprezentanților constructorului german, versiunea de serie va fi lansată în scurt timp, iar producția va demara până la finalul anului curent.

Oficialii spun că primul model electric Audi va fi asamblat în cadrul uzinei din Bruxelles, iar procesul va fi unul neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. În urmă cu câteva săptămâni, Audi a dat startul comenzilor pentru viitorul SUV electric.

"Prețul lui e-tron a fost stabilit. Este disponibil în Germania începând de la 80.000 de euro. Audi e-tron este reprezentativ pentru numeroasele modele eletrice pe care le vom prezenta în anii următori", a declarat Rupert Stadler, președintele Audi.

Nemții au spus că 250 de unități ale prototipului vor fi testate în diverse condiții, însă nu au oferit prea multe informații despre platforma tehnică și performanțele sale.

Conceptul lansat în 2015 dispunea de trei motoare electrice, unul pe puntea față și două pe puntea spate.

În total, ansamblul electric dezvolta 435 de cai putere, iar acumulatorul de 95 kWh asigura o autonomie teoretică de până la 500 de kilometri.

Dar planurile Audi nu se opresc aici. În 2019 vom vedea versiunea de serie a conceptului Audi e-tron Sportback, în timp ce varianta de producție a lui Audi e-tron Gran Turismo își va face apariția în 2020.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Cine cumpara uratenia asta cand pe piata exista Tesla?
    3 8
  • @Haudi
    Audi e la ani lumina de Tesla.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru