SUV-ul electric Cupra Tavascan va intra în producție în 2024

de Paul Cosma
Luni, 22.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a confirmat că prototipul Tavascan va primi o versiune de serie, iar producția va începe în 2024, potrivit informațiilor din presa britanică.

În septembrie 2019, Cupra a prezentat Tavascan, conceptul unui SUV coupe cu două motoare electrice care dezvoltă un total de 306 cai putere.

Construit pe platforma MEB a grupului Volkswagen, are o baterie de 77 kWh care promite o autonomie de până la 450 de kilometri. Potrivit informațiilor oficiale, conceptul Tavascan poate parcurge repriza 0-100 km/h în mai puțin de 6.5 secunde. 

După ce noul șef al brandurilor Seat și Cupra a spus că Tavascan ar putea să ajungă pe piață în 2024, informațiile au fost confirmate acum de companie. Potrivit publicației Autocar, SUV-ul electric este așteptat să intre în producție peste 3 ani. 

Grupul VW vizează transformarea Cupra într-un brand 100% electric. Cupra Born va fi numele primului model electric al brandului de performanță de la Seat, acesta urmând să fie lansat în cursul lui 2021. Cupra își propune dublarea vânzărilor în acest an.  

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Peste 3 ani...e foarte tarziu. 77 kw/h si 450 autonomie va avea Dacia Spring...
    4 5
  • ACE - Craiova
    Daca va utiliza bateria de 111 kWh - preconizata de Grupul VW - ar fi excelenta masina pentru ca ar duce in mod sigur autonomia spre valoarea de 600 km WLTP!!!
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru