Suzuki lansează break-ul compact Swace: modelul are la bază actuala generație Toyota Corolla Touring Sports și poate fi comandat în Marea Britanie

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki a lansat pe piața din Marea Britanie noul Swace. Break-ul de clasă compactă are la bază modelul Corolla Touring Sports și va fi disponibil cu motorizarea hibrid de 1.8 litri și 122 de cai putere din portofoliul Toyota.

Anul trecut, Toyota și Suzuki au început un parteneriat care prevede utilizarea comună a mai multor tehnologii. În baza acestui acord, la jumătatea anului am făcut cunoștință cu noul Across, un SUV Suzuki dezvoltat pe baza actualei generații Toyota RAV4.

Acum, mulțumită aceluiași parteneriat, Suzuki a lansat Swace, un break de clasă compactă realizat pe arhitectura modelului Toyota Corolla Touring Sports.

Modelul poate fi comandat pe piața din Marea Britanie (27.499 de lire sterline pentru versiunea de bază), livrările urmând să înceapă în scurt timp. Pentru moment, nu există informații cu privire la debutul pe restul piețelor europene.

Pe piața din Marea Britanie, break-ul de clasă compactă va fi echipat standard cu următoarele: sistem de climatizare pe două zone, ecran tactil cu diagonala de 7 inch, scaune încălzite, volan încălzit, sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, cameră video pentru mersul cu spatele și cruise control

La fel ca în cazul lui Corolla Touring Sports, noul Suzuki Swace va fi echipat cu o motorizare hibrid electric+benzină cu un total de 122 de cai putere.

Resursele vor fi gestionate de o transmisie CVT, iar Suzuki spune că Swace are nevoie de 11.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza de top anunțată de producătorul nipon este de 180 km/h.

Suzuki Swace are o lungime de 4.655 de mm, lățimea măsoară 1.790 de mm, iar înălțimea comunicată de nipon este de 1.460 de mm. Ampatamentul măsoară 2.700 de milimetri, iar portbagajul are o capacitate de 596 de litri, acesta fiind mai mic cu doi litri comparativ cu cel al lui Corolla Touring Sports. 

Noul Suzuki Swace va fi produs la uzina Toyota din Burnaston, Derbyshire, pe aceeași linie unde în prezent este asamblat modelul Corolla.

Comentarii (4)

  • Au schimbat Logo, in rest este aceeasi masina
    6 1
  • Sherlock
    1 0
  • Octavian
    De ce sa-ti cumperi un Suzuki cand poti sa-ti cumperi originalul?
    Doar daca ar fi mai ieftina (dar nu cred) sau daca ar avea servicii mai bune...
    4 1
  • Chiar și așa...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru