Biciclisti

Joi, 17 Martie 2022 | Tehnologie

Audi lucrează la un sistem care avertizează șoferii de prezența bicicliștilor

Subsidiara americană a constructorului german, Audi America, lucrează în parteneriat cu Qualcomm Technologies și Spoke pentru dezvoltarea unei tehnologii care să le ofere siguranță mărită bicicliștilor. Mașinile vor putea detecta bicicliștii cu ajutorul sistemului C-V2X, o tehnologie care stabilește o legătură directă între mașini și alte vehicule.
Miercuri, 13 Octombrie 2021 | Intern

Codul Rutier: S-au schimbat condițiile în care bicicliștii pot fi depășiți de mașini

Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002, sau cu alte cuvinte Codul Rutier, a primit o modificare importantă. Aceasta reglementează clar cum vor fi obligați șoferii să execute depășirea unei biciclete sau trotinete.
Joi, 28 Noiembrie 2019 | Intern

Codul Rutier a fost modificat: unele amenzi pentru bicicliști au fost reduse pentru a încuraja transportul alternativ

Bicicliștii vor plăti amenzi de cel mult 725 de lei pentru nerespectarea regulilor de circulație în trafic, în scădere comparativ cu pragul anterior de 1.160 de lei, potrivit unor modificări recente la Codul Rutier.
Luni, 19 Decembrie 2016 | Intern

Recomandări noi pentru şoferi: distanţa laterală pentru depăşirea unei biciclete este de 1.5 metri

Codul Rutier prevede acum că distanţa laterală minim recomandantă pentru depăşirea unei biciclete este de 1.5 metri. În plus, bicicliştii sunt obligaţi să poarte cască şi să se echipeze cu elemente care să asigure vizibilitatea în trafic.
Luni, 10 Octombrie 2016 | Intern

Unde nu sunt piste, vai de siguranţă: Bicicliştii au provocat 10% dintre accidentele grave din România în primele 9 luni ale anului

Bicicliştii sunt răspunzători pentru peste 10% dintre accidentele grave petrecute în România în primele 9 luni ale anului, care au avut ca efect 86 de decese şi 550 de răniţi.

Tag-uri similare

accidente, accidente rutiere, biciclisti, accidente biciclisti
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru