Masini diesel

Miercuri, 18 Septembrie 2019 | Industrie

Studiu: Numărul de mașini diesel "murdare" din Uniunea Europeană a crescut la 51 de milioane. În România există 328.000 de unități

Numărul de mașini diesel Euro 5 și Euro 6 din Uniunea Europeană care emit de peste două ori mai mult oxid de azot decât în testele de emisii a ajuns la peste 51 de milioane, dintre care 328.000 se află în România.
Vineri, 06 Septembrie 2019 | Industrie

Cererea pentru mașini diesel continuă să scadă în Europa: cota de piață a ajuns la numai 31.3%

Mașinile diesel au avut în Europa o cotă de piață de numai 31.3% în al doilea trimestru al anului. Singura piață europeană în care înmatriculările de mașini diesel au crescut a fost Germania.
Luni, 18 Februarie 2019 | Industrie

Grupul PSA avertizează că emisiile medii de dioxid de carbon vor continua să crească: clienții renunță la diesel și cumpără motoare pe benzină

Carlos Tavares susține că emisiile medii de dioxid de carbon din Europa vor continua să crească în următorii ani, întrucât clienții care renunță la diesel cumpără mașini cu motoare pe benzină în loc de mașini electrice.
Joi, 17 Ianuarie 2019 | Industrie

Scăderea vânzărilor de mașini diesel va continua: constructorii anticipează că motoarele diesel vor avea o cotă de piață de 30% în 2019

Constructorii auto anticipează că vânzările de mașini diesel vor scădea și în 2019, astfel că acest tip de motoare va avea o cotă de piață de până în 30%, comparativ cu cota de piață actuală de aproape 35%.
Marti, 16 Octombrie 2018 | General

Studiu: mașinile electrice au costuri de întreținere mai mici cu peste 20% față de vehiculele cu motoare convenționale

Un studiu realizat recent în Marea Britanie a scos la iveală faptul că mașinile electrice au costuri de întreținere mai mici, în medie, cu 23% comparativ cu vehiculele echipate cu motoare diesel sau benzină.
Vineri, 12 Octombrie 2018 | Mediu

Bulgaria, Polonia și Slovacia solicită măsuri pentru reducerea importurilor de mașini în Estul Europei: "Ar trebui recondiționate"

Bulgaria, Polonia și Slovacia au semnat o declarație comună prin care solicită Uniunii Europene măsuri pentru reducerea importurilor de mașini second-hand din țările vest-europene sau montarea unor filtre suplimentare.
Luni, 08 Octombrie 2018 | Industrie

Europa avertizează constructorii germani: "Nu exportați mașinile diesel vechi în Europa de Est"

Comisia Europeană avertizează producătorii germani să nu exporte în țările din Europa de Est mașinile diesel vechi pe care cetățenii le vor returna pentru a obține reduceri la achiziționarea de mașini noi.
Miercuri, 03 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Danemarca se alătură țărilor care vor să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină: obiectivul este anul 2030

Danemarca intenționează să interzică comercializarea mașinilor diesel și pe benzină din 2030 și a celor hibride din 2035, ca parte a planurilor de a promova mașinile electrice.
Joi, 06 Septembrie 2018 | Industrie

Declinul diesel în Europa continuă: cota de piață a scăzut la numai 37% în prima jumătate a anului

Mașinile diesel au avut o cotă de piață de numai 37% în Uniunea Europeană în prima jumătate a anului, în timp ce mașinile cu motoare pe benzină au ajuns la peste 56% din total.
Luni, 07 Mai 2018 | Industrie

Revoluție la Nissan: japonezii vor renunța treptat la motorizările diesel în Europa

Nissan a anunțat că va renunța treptat la motoarele diesel ale modelelor comercializate pe piața europeană ca urmare a noilor norme de emisii.
Luni, 05 Martie 2018 | Industrie

Interzicerea mașinilor diesel în orașe are deja efecte: doar 32% dintre mașinile vândute în februarie au fost diesel

Doar 32.5% dintre mașinile comercializate în Germania în luna februarie au avut propulsie diesel, în timp ce unitățile cu motoare pe benzină au ajuns la aproape 63%.
Miercuri, 29 Noiembrie 2017 | Economic

Cum vor nemții să combată poluarea din orașe: fonduri de un miliard de euro pentru autobuze electrice, stații de încărcare și sisteme de management al traficului

Guvernul Germaniei va acorda anul viitor un miliard de euro orașelor țării pentru a reduce poluarea generată de mașinile echipate cu motoare diesel. Printre altele, banii vor fi folosiți pentru achiziția autobuzelor electrice, crearea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și implementarea unor sisteme de management al traficului.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 28 Septembrie 2017 | Industrie

Premieră după 8 ani: vânzările de mașini cu motoare pe benzină au depășit vânzările de vehicule diesel în Europa

Vânzările de mașini cu motoare pe benzină au depășit numărul de unități diesel vândute în cele mai importante 15 piețe europene pentru prima oară după 2009.
Marti, 29 August 2017 | Industrie

300.000 de mașini diesel Euro 5 din Germania așteaptă noi proprietari: vânzările sunt blocate din cauza restricțiilor de circulație

Dealerii germani au peste 300.000 de mașini cu motoare diesel Euro 5 pe care nu le pot vinde din cauza temerilor că circulația acestora va fi interzisă în marile orașe.
Miercuri, 19 Iulie 2017 | Mediu

Adio, locuri de muncă: dispariția motoarelor cu combustie internă ar putea duce la pierderea a peste 600.000 de locuri de muncă în Germania

Dacă nemții vor interzice mașinile cu motoare cu combustie internă, circa 600.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol.
Luni, 27 Februarie 2017 | Masini electrice si hibride

Norvegia plănuiește sfârșitul mașinilor diesel și benzină: până în 2025, toate mașinile noi vor fi electrice sau hibride

Norvegia intenționează să introducă o serie de noi taxe pentru mașinile convenționale. Aceasta ar urma să descurajeze și chiar să elimine dorința achiziției unei mașini diesel și benzină.
Luni, 13 Februarie 2017 | Mediu

Londra vrea să elimine mașinile diesel printr-un program Rabla dedicat acestora: până la 4000 de euro bonus la casare

Primarul Londrei consideră că principala cauză a aerului poluat din capitala Angliei sunt mașinile diesel. Acesta propune un program prin care posesorii acestor mașini primesc vouchere între 2500 și 4000 de euro la casare.
Miercuri, 25 Ianuarie 2017 | Mediu

Purificarea aerului la Paris continuă: mașinile diesel înregistrate până în 2005 ar putea fi interzise în oraș

Parisul vrea să interzică circulația mașinilor diesel care au fost înregistrate până în 2005 cu scopul de a reduce poluarea aerului.
Luni, 16 Ianuarie 2017 | Mediu

Oslo pune piciorul în prag: mașinile diesel, interzise în capitala Norvegiei pentru cel puțin două zile în această săptămână

Mașinile diesel vor avea viață grea în Europa următorilor ani. Autoritățile din Oslo le consideră vinovate pentru poluarea din oraș, drept pentru care le interzic începând de marți, 17 ianuarie, până când nivelul gazelor toxice din oraș va scădea la un nivel acceptabil.
Miercuri, 11 Ianuarie 2017 | Masini electrice si hibride

Atât de aproape să fie dieselul de dispariţie? Un nou studiu arată că maşinile hibride vor înlocui propulsia diesel până în 2025

Motoarele diesel vor fi înlocuite treptat din ofertele producătorilor până în 2025 în favoarea maşinilor hibride, potrivit unui sondaj realizat printre şefi de companii din industria auto.

Tag-uri similare

Franta, diesel, ACEA, masini diesel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru