Grupul PSA avertizează că emisiile medii de dioxid de carbon vor continua să crească: clienții renunță la diesel și cumpără motoare pe benzină

de Daniel Popescu
Luni, 18.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Tavares susține că emisiile medii de dioxid de carbon din Europa vor continua să crească în următorii ani, întrucât clienții care renunță la diesel cumpără mașini cu motoare pe benzină în loc de mașini electrice.

Cota de piață a mașinilor diesel noi vândute pe piața europeană anul trecut a fost de numai 35.2%, în scădere puternică de la 46.1%, procentul înregistrat în anul 2017.

Aproape toți clienții care au renunțat la achiziționarea unei mașini diesel s-au îndreptat spre modele echipate cu motoare pe benzină, în condițiile în care cota de piață a acestora a crescut de la 51.8% în 2017 la 61.9% în 2018.

În condițiile în care mașinile cu motoare pe benzină emit mai mult dioxid de carbon decât cele diesel, Carlos Tavares, CEO-ul Grupului PSA Peugeot-Citroen, avertizează că emisiile medii vor continua să crească pe piața europeană.

"De fiecare dată când scăderea de vânzări de mașini diesel se transferă la mașinile cu motoare pe benzină, emisiile de dioxid de carbon cresc automat. De fiecare dată când impunem restricții pentru diesel, clienții cumpără mașini cu motoare pe benzină. Nu cumpără mașini electrice, cumpără mașini cu motoare pe benzină", a declarat el.

Cota de piață a vehiculelor electrificate a ajuns anul trecut la 2.9%, comparativ cu nivelul de 2.1% înregistrat la finalul lui 2017.

Chiar și așa, creșterea este una mică raportată la nivelul întregii piețe.

În opinia lui Tavares, clienții se vor îndrepta spre mașinile electrice doar atunci când infrastructura de stații de încărcare va fi una generoasă, când autonomia va fi una ridicată și când prețurile finale ale mașinilor electrice vor fi accesibile "Dacă nu avem toți acești factori, vom alege întotdeauna benzina în loc de diesel, nu mașini electrice", a adăugat el.

Via Caradisiac

Comentarii (9)

  • Păi cum, nu duduie vânzările de electrice ?
    15 5
  • Clique
    Acum nici benzina nu mai este bună.

    Să forțezi populația să treacă la trendul electric, nu este o opțiune.
    Mulți nu au bani, pentru o electrică nouă, pe lângă asta sunt foarte limitate electricele.

    Deci, degeaba dau din gură, lumea cumpără după buget.
    Se simte de câțiva ani buni că industria auto e pe ducă, de asta și atâta agitație cu electricele astea.
    Ei consideră trendul ăsta nou, singura șansă a producătorilor auto să mai câștige ceva.
    13 1
  • Ba da, mai ales in Romania. Cand iesi pe strada, numa' a Lithium pute.
    11 0
  • Nu inteleg de ce evita mai toti constructorii auto sa vanda masini pe CNG,eu mi-as lua dar in Romania din cate stiu exista o singura statie de alimentare.CNG-ul e mult mai curat ca benzina (cati oameni tin flacara de la aragaz aprinsa si stau cu geamul inchis la bucatarie).Stiu ca in Italia sunt destul de raspandite.
    6 1
  • Edikkk
    PHEV cu CNG este o soluţie excelentă !!


    PHEV pentru 50 km în oraş şi gaz metan pentru extra urban

    La 50 km îţi ajunge dacă stai la casă în range de 25 km de downtown şi încarci zilnic la casă, vilă,
    iar dacă stai în oraş încarci odată la săptămână, dacă nu chiar la 10 zile PHEV la "benzinărie"
    6 3
  • mircea badea
    hibride care sa mearga electric in orase.
    5 0
  • Dar nu ar fi o solutie mai buna incercarea de renuntare la masina, in detrimetul mijlocelor de transport in comun? Da, stiu. E naspa sa mergi cu trenul sau autobuzul. E aglomerat, nu poti sa te machezi ca lumea, nu poti sa-ti bei cafeaua... dar daca vrei sa te dai ecologist cred ca cea mai buna solutie. Restul e pistol cu apa.
    6 2
  • Edikkk
    Dle Pana societăţile MODERNE au locuitorii în suburbii cu vile şi piscine şi la astfel de zone rezidenţiale largi în jurul oraşelor de azi (aka downtown)
    şi nu există tehnic şi profitabil niciun sistem de transport în comun care să acopere aceste largi zone.

    Şi ajungi la autoturisme personale de nevoie !
    Şi este o nevoie esenţială.
    2 0
  • @Edikkk
    Ti se pare ca Romania e societate moderna sau tu traiesti pe alta lume?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru