Masini diesel

Duminica, 26 Noiembrie 2023 | Industrie

Înregistrările vehiculelor electrice le-au depășit pe cele diesel în Europa

Pentru prima dată în istorie, înregistrarea de vehicule electrice în Europa au depășit înregistrarea de mașini diesel. Se pare că ușor, dar sigur, mașinile electrice vor depăși vehiculele clasice cu motoare termice.
Luni, 10 Iulie 2023 | Intern

Piața auto din România: crește interesul pentru mașinile electrificate, scade pentru diesel

Potrivit celui mai nou raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), în primele șase luni ale anului interesul românilor pentru mașinile electrificate a crescut și a scăzut cel pentru mașinile echipate cu motoare diesel.
Marti, 09 Noiembrie 2021 | Intern

În octombrie, românii au achiziționat mai multe mașini electrificate decât diesel. Pentru a doua lună consecutiv

Pentru a două lună consecutiv, în octombrie, românii au achiziționat mai multe mașini electrificate decât diesel. După primele 10 luni ale anului, liderul vânzărilor de mașini cu zero emisii este Volkswagen.
Marti, 28 Septembrie 2021 | Industrie

PREMIERĂ: Vânzările de electrificate le-au depășit pe cele de mașini diesel în luna august, în Europa

Pentru prima dată, în luna august, în Europa, au fost comercializate mai multe mașini electrificate decât vehicule echipate cu propulsor diesel. Cea mai mare cotă de piață o au în continuare mașinile pe benzină, adică 56%.
Miercuri, 11 August 2021 | Intern

Ministrul Mediului: “În 10-15 ani, România nu va mai pune pe piață mașini diesel sau pe benzină”

Destinația României ca cimitir de mașini al Europei va fi descurajată prin creșterea impozitelor pe mașinile vechi, ținta fiind ca, în 10-15 ani, să nu mai existe pe piață mașini cu motor pe benzină sau pe diesel, a transmis ministrul Mediului, Tánczos Barna, care lucrează în acest moment la noua taxă auto.
Miercuri, 30 Iunie 2021 | Industrie

Canada va interzice vânzările de mașini noi cu ardere internă din 2035

Canada vrea să interzică vânzările de mașini noi alimentate cu motorină sau benzină începând din 2035, potrivit unui anunț făcut de guvernul condus de Justin Trudeau.
Luni, 28 Iunie 2021 | Industrie

Volkswagen va opri vânzarea de mașini diesel și pe benzină în Europa în 2035

Volkswagen va înceta să mai vândă mașini echipate cu motoare cu ardere internă în Europa în 2035, în tranziția către o gamă alcătuită doar din vehicule 100% electrice.
Sambata, 26 Iunie 2021 | Economic

Regiunea Bruxelles vrea să interzică mașinile diesel din 2030 şi cele pe benzină din 2035

Guvernul regional din Bruxelles a anunţat vineri interzicerea mașinilor diesel începând din 2030 şi a mașinilor pe benzină din 2035, în încercarea de a atinge obiectivul Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon în 2050.
Miercuri, 24 Martie 2021 | Intern

Primarul Brașovului propune interzicerea mașinilor diesel în oraș

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a lansat o dezbatere publică privind scăderea poluării în oraș, una dintre măsurile propuse fiind interzicerea mașinilor cu motoare diesel.
Vineri, 06 Noiembrie 2020 | Industrie

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut la 27.8% în al treilea trimestru în Europa: mașinile cu motoare pe benzină au ajuns la o cotă de 47.5%

27.8% dintre mașinile înmatriculate în al treilea trimestru în Europa au fost echipate cu motoare diesel. În același timp, vehiculele cu încărcare la priză (electrice și plug-in hybrid) au ajuns la o cotă de piață de 9.9%.
Vineri, 30 Octombrie 2020 | Economic

Premieră istorică: europenii au înmatriculat în septembrie mai multe mașini electrice și hibride decât mașini diesel

Mașinile electrice și hibride au avut o cotă de piață de 25.2% în Europa în luna septembrie, ocazie cu care acestea au depășit pentru prima oară în istoria Europei înmatriculările de mașini diesel, care au avut o cotă de piață de 24.8%.
Marti, 11 August 2020 | Intern

Cota de piață a mașinilor electrice și hibride a depășit pragul de 6% în primele șapte luni ale anului

Mașinile electrice și hbride au avut o cotă de piață de 6.1% în primele șapte luni ale anului, în creștere de la 3.9% în perioada similară a anului trecut.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 22 Iulie 2020 | Intern

Cota de piață a mașinilor electrice și hibride a ajuns în România la aproape 6% în primele 6 luni ale anului

Mașinile electrice și hbride au avut o cotă de piață de 5.9% în primele șase luni ale anului, în creștere de la 4% în perioada similară a anului trecut.
Marti, 16 Iunie 2020 | Intern

Mașinile electrice și hibride au o cotă de piață de 5.7% în România după primele 5 luni ale anului: diesel ajunge la 30%

Mașinile electrice și hibride aveau o cotă de piață de 5.7% în România în primele 5 luni ale anului, în creștere de la numai 3.9% în perioada similară a anului trecut. Între timp, cota de piață pentru diesel a ajuns la puțin peste 30%.
Luni, 25 Mai 2020 | Intern

Mașinile electrice își păstrează cota de piață de aproape 6% în România după primele patru luni ale anului: scădere ușoară pentru motoarele pe benzină

Mașinile electrice au avut o cotă de piață de 5.7% în primele patru luni ale anului, în creștere de la 4% în perioada similară a anului trecut. Motoarele pe benzină au fost preferate de 63% dintre clienți.
Marti, 14 Aprilie 2020 | Intern

Cota de piață a mașinilor electrice, aproape 6% în România în primele trei luni ale anului: motorul pe benzină rămâne preferat de 65% dintre clienți

Mașinile electrice au avut o cotă de piață de 5.7% în primele trei luni ale anului, în creștere de la 4.1% în perioada similară a anului trecut. Motorul pe benzină a fost ales de 65% dintre clienții de mașini noi.
Vineri, 20 Martie 2020 | Intern

Cota de piață a mașinilor electrice și hibride a crescut în România la 6% în primele două luni ale anului: mașinile diesel au scăzut sub 28%

6% dintre mașinile înmatriculate în România în primele două luni ale anului sunt electrice sau hibride, în timp ce cota de piață a mașinilor diesel a scăzut la mai puțin de 28%.
Vineri, 06 Decembrie 2019 | Intern

Parcul auto național în 2018: 6.5 milioane de mașini, dintre care peste 5 milioane au o vechime mai mare de 10 ani

În România existau 6.5 milioane de mașini în anul 2018, dintre care peste 5 milioane aveau o vechime mai mare de 10 ani. Doar 500.000 de mașini sunt produse în ultimii 5 ani.
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Industrie

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut în Europa la 29% în perioada iulie-septembrie: înmatriculările au scăzut puternic pe principalele piețe

Doar 29% dintre mașinile înmatriculate în Europa în perioada iulie-septembrie au avut motoare diesel, ca urmare a scăderilor puternice din principalele piețe. Între timp, cota de piață a mașinilor pe benzină a crescut la aproape 60%.
Luni, 30 Septembrie 2019 | Industrie

Popularitatea motoarelor diesel continuă să scadă: cota de piață a scăzut în Europa la numai 30% în luna august

Doar 30% dintre mașinile înmatriculate în Europa în luna august au avut motor diesel, în timp ce popularitatea mașinilor electrice și hibride a crescut la aproape 8%.

Tag-uri similare

Franta, diesel, ACEA, masini diesel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru