Tren

Luni, 13 Martie 2023 | Intern

Un tren încărcat cu automobile Ford, implicat într-un accident feroviar la Roșiorii de Vede

Un marfar încărcat cu automobile Ford a deraiat, în această dimineață, la intrarea în stația Roșiori Nord. Potrivit reprezentanților Ford, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor.
Miercuri, 09 Februarie 2022 | Intern

România va cumpăra 12 trenuri cu hidrogen. Ar putea intra în circulație din 2024

Ministerul Transporturilor a anunțat că dorește să cumpere 12 trenuri alimentate cu hidrogen, pentru modernizarea transportului feroviar din România. Va fi lansată o licitație în acest sens, iar trenurile noi ar putea să circule din 2024.
Luni, 24 Octombrie 2016 | Intern

Tren de călători pe centura Bucureştiului: 40 de minute între Gara de Nord şi Gara Progresu, din februarie 2017

Locuitorii din comunele apropiate Bucureştiului vor putea ajunge în oraş şi cu trenul. Ruta Gara de Nord - Gara Progresu va fi inaugurată în februarie şi va trece prin Bragadiru, Chiajna sau Domneşti.
Marti, 18 Octombrie 2016 | Intern

Cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni din 2018: călătoria va dura 18 minute şi va costa doar 4 lei

CFR susţine că va electrifica linia de cale ferată de la Gara de Nord la Odăile şi o va prelungi până la Aeroportul Otopeni, urmând să fie inaugurată în aprilie 2018.
Joi, 21 Aprilie 2016 | Intern

Tren între Gara de Nord şi aeroport în 2016: traseul trece prin Mogoşoaia şi durează 23 de minute, dar se termină în câmp

O linie de cale ferată care va face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va fi inaugurată în acest an pe un traseu care trece prin Mogoşoaia, dar care se termină la 1.5 kilometri de destinaţia finală.
Marti, 26 Ianuarie 2016 | Intern

Când metroul nu este suficient: linie de cale ferată între Bucureşti şi aeroport până în 2021

După planurile pentru o magistrală de metrou, autorităţile ne "ameninţă" şi cu o linie de cale ferată care să lege Bucureştiul de Aeroportul Henri Coandă în 2021.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | General

Chinezii lansează pe şine un tren de mare viteză de peste două ori mai rapid decât CFR

Un tren de mare viteză chinezesc a atins 385 km/h în testele operaţionale desfăşurate pe poduri, prin tuneluri şi pe pante abrupte, de peste două ori mai mult decât viteza de maxim 160 km/h atinsă de trenurile româneşti.
Miercuri, 25 Aprilie 2012 | Mediu

2020: Călătoriile cu maşina vor fi mai ecologice decât cele cu trenul

Richard Parry-Jones, un inginer reputat în industria auto, estimează că o călătorie cu maşina va emite doar 25 de grame de CO2 per pasager în 2020, semnificativ mai puţin decât o călătorie cu trenul.
Sambata, 12 Decembrie 2009 | Tehnologie

Cel mai rapid tren expres din lume a debutat in China

Cel mai rapid tren expres din lume si-a facut debutul pe caile ferate ale Chinei. Viteza cu care acesta ruleaza poate depasi 380 km/h.
Miercuri, 15 Aprilie 2009 | General

Pininfarina va desena trenurile care leaga Anglia de Franta

Casa italiana de design a incheiat cu Eurostar un contract care prevede reconditionarea garniturilor de tren destinate transportului de persoane pe sub Canalul Manecii.

Tag-uri similare

China, Pininfarina, transport, tren, cai ferate, Eurostar, feroviar, reconditiona, redesena, restiliza
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru