Teaser cu noua Toyota X Prologue. Ar putea anunța un SUV compact cu zero emisii

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a publicat o imagine teaser cu X Prologue. Aceasta ar putea anunța fie un nou model electric, fie o gamă de mașini cu zero emisii Toyota.

Toyota se alătură ofensivei electrice din industria auto și publică o imagine teaser cu X Prologue. Chiar dacă nu a oferit mai multe detalii, conceptul anunță fie un nou model cu zero emisii, fie o gamă întreagă de mașini electrice.

Detaliile complete ar urma să le aflăm în 17 martie, în cadrul unui eveniment pe care producătorul asiatic îl va transmite online.

Imaginea este însoțită de o descriere succintă (O "mică" oportunitate de a vedea ce urmează ) și dezvăluie o capotă de dimensiuni mici, grilă închisă și un far cu lumini de zi LED, sub forma literei C.

Lipsa informațiilor și faptul că Toyota insistă pe cuvântul "mic", ne face să credem că mașina din imagini ar putea fi un model compact. Poate un SUV.

De fapt, Toyota chiar a confirmat anul trecut că urmează să lanseze un SUV cu zero emisii, de dimensiunile lui RAV4 și gândit special pentru Europa. Acesta va fi dezvoltat pe arhitectura e-TNGA pe care niponii au dezvoltat-o împreună cu Subaru.

În același timp, imaginea ar putea arăta și un studiu de design care să ne familiarizeze cu estetica viitoarelor modele electrice ale brand-ului.

via Toyota

Comentarii (8)

  • Toyota Proctologue
    Daca imi aduc bine aminte,baietii de la Toyota spuneau ca electrica n-are viitor si ca merg pe hibride frigide. Oare ce s-a intamplat si la astia de au luat-o pe calea asta? Le e frica de chinezi ori i-a luat dileala si pe ei.
    14 13
  • Toyota nu a spus niciodata ca electrica nu are viitor.
    12 15
  • @Fanel
    Asa e,sunt bou,nu asta ziceau ci ca nu suntbinca pregatiti.
    https://www.automarket.ro/stiri/toyota-crede-ca-masinile-electrice-nu-sunt-pregatite-inca-pentru-productia-81165.html
    15 5
  • Doar neatentie. Dealtel cand astia afirma ceva e bine sa ne uitam si la ce fac respectivii. Strict, in speta noastra, Toyota are in spate ani de zile de cercetare a unei acumulator solid-state. Zvonurile spun ca in vara lui 2021 ar tb sa vina pe piata cu un produs viabil.
    10 18
  • masina mica si suv de dimensiunile RAV4 nu sant acelasi lucru. pt ca RAV4 a crescut intr-un urias.
    10 4
  • Au de concurat Ioniq5. Dar raman descoperiti si pe segmentul XC40, ID4.
    9 13
  • Mai intru doar să tratez simptomele AM de virusare acută prin electrocutare cronică. :-)
    Nici vorbă deci de ”zero emisii” (adică de fapt echivalent 15 tone CO2 per baterie BEV), ci de o prefigurare a viitoarei Aygo !!!
    ...Care va fi construită pe platforma GA-B redusă (de la Yaris) și NU va fi nici măcar hibridă, darămite electrică...
    18 5
  • Sau ar putea fi Toyota Corolla Cross ? SUv compact, varianta pt Europa. Au inregistrat numele in Europa in octombrie 2020, deci o vor aduce si nu va fi doar in Asia.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru