Teaser cu noul Honda Prologue, primul model al mariajului cu General Motors

de Tiberiu Safta
Joi, 19.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a publicat o imagine teaser cu un viitor crossover electric, numit Prologue. Noul model se va baza pe platforma Ultium, dezvoltată de General Motors, fiind primul astfel de model al mărcii nipone. Honda Prologue va fi lansat în 2024.

Luna trecută, General Motors și Honda au anunțat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună mașini electrice, care vor fi comercializate abia din 2027. Până atunci, însă, Honda se pregătește să lanseze un model nou, electric, bazat pe o platformă dezvoltată de gigantul american. Pentru asta, constructorul nipon ne oferă o imagine sugestivă cu viitorul crossover electric Prologue.

Noul model va fi bazat pe platforma Ultium, dezvoltată de General Motors și dedicată exclusiv modelelor pur electrice. Caroseria lui Prologue este desenată la Los Angeles de către o echipă de designeri americani și japonezi. Așa cum se poate vedea din imagine, viitorul model de serie va avea dimensiuni compacte și faruri subțiri, alături de o grilă acoperită, specifică mașinilor electrice.

Honda nu a oferit multe detalii tehnice despre viitorul model, însă, Prologue va beneficia de sistemele de asistență OnStar și Super Cruise, ambele dezvoltate de General Motors. Mai mult, modelul de serie nu va fi construit de Honda, ci de către concernul american.

Constructorul nipon a mai anunțat că va începe comercializarea modelelor bazate pe viitoarea platformă Honda e:Architecture din 2026.

Așa cum am menționat anterior, din 2027 vor fi vândute modele electrice noi dezvoltate în colaborare cu General Motors. De asemenea, Honda are în plan vânzarea a peste 500.000 de vehicule electrice pe piața nord-americană până în 2030. Tot până în același an, marca japoneză va introduce nu mai puțin de 30 de modele electrice noi la nivel global.

Pentru a facilita tranziția către mașinile electrice, Honda își va actualiza showroom-urile pentru a atrage mai mulți clienți și pentru a facilita achiziția unui model electric.

Noul Honda Prologue va fi lansat în 2024.

via Honda

Comentarii (1)

  • Vai de fundul lor.atunci când ajungi pe mâna gm, nimeni nu te mai poate salva.nici norocul,nici Dumnezeu!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru