Teaser pentru un concept electric Lexus: japonezii pregătesc un nou design pentru viitoarele modele electrice

de Daniel Popescu
Luni, 07.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a publicat un teaser pentru un concept electric pe care îl va prezenta anul viitor și care va oferi o serie de indicii cu privire la designul viitoarelor modele electrice ale mărcii japoneze.

În aceeași zi în care Toyota a anunțat că va lansa un SUV electric pentru Europa în cursul anului viitor, brandul de lux Lexus a oferit la rândul său un teaser.

Imaginea arată o perspectivă asupra unui concept electric care va fi prezentat în cursul anului viitor. Noul concept va oferi o serie de indicii cu privire la elementele de design care vor fi adoptate de viitoarele modele electrice dezvoltate sub branul Lexus.

Unul dintre elementele centrale va fi grila, care va beneficia de o estetică inedită ca urmare a faptului că modelele electrice nu au nevoie de răcire pentru motor.

"Mașinile electrice ne oferă șansa să ne exprimăm propriul design. Nu va exista o formă specifică, ci va fi vorba mai mult despre exprimarea fundațiilor tehnologice în trei dimensiuni", a precizat Koichi Suga, designer-sef al Lexus.

Cel mai probabil, noile modele electrice Lexus vor fi dezvoltate pe platforma e-TNGA. Acestea vor integra și noul sistem de control al tracțiunii Direct4, care va oferi "o performanță dinamică unică".

În prezent, singurul model electric Lexus este o versiune electrică a SUV-ului compact UX.

Via Lexus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru