Tesla a început construcția unei uzine la Shanghai: americanii vor produce Model 3 pentru piața chineză de la finalul acestui an

de Daniel Popescu
Luni, 07.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a demarat construcția unei uzine auto la Shanghai unde va produce Model 3 pentru piața din China de la sfârșitul acestui an. Capacitatea de producție va ajunge la 500.000 de unități în următorii ani.

Tesla a anunțat luni startul lucrărilor de construcție pentru o nouă uzină auto pe un teren cu o suprafață totală de circa 85 de hectare situat în apropiere de Shanghai.

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de CEO-ul Elon Musk, noua facilitate de producție va fi gata parțial în vara acestui an. Ulterior, producția anumitor componente ale lui Model 3 va începe până la finalul acestui an, însă producția de volum de circa 200.000 de unități pe an va începe în aproximativ doi ani. De asemenea, după alți doi-trei ani, producția va atinge capacitatea maximă de circa 500.000 de unități anual.

Noua uzină poartă numele Gigafactory 3, iar întreaga producție a lui Model 3 va fi comercializată pe piața din China. Uzina va permite celor de la Tesla să-și majoreze în scurt timp vânzările, în contextul în care constructorul american a comercializat anul trecut 245.000 de unități la nivel global, de peste două ori mai multe decât în 2017.

Tot aici va fi produsă și versiunea pentru China a viitorului SUV Model Y, care va fi prezentat în 2019.

Totuși, Musk a anunțat că întreaga producție pentru Model S și Model X, dar și versiunile superioare ale lui Model 3 și Model Y, vor fi produse doar în Statele Unite, de unde vor fi exportate în întreaga lume, inclusiv în China.  

Fabrica are o importanță strategică pentru Tesla ca urmare a noul rezboi al taxelor vamale dintre China și Statele Unite. În acest fel, americanii vor putea vinde mașini în China fără să plătească taxe.

În plus, Tesla va începe în luna februarie să livreze Model 3 și pe piața europeană. Modelul 3 a primit deja 14.000 de comenzi de pe Bătrânul Continent de la clienți din Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Suedia și Norvegia.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Go go Tesla... let's kill the polluting ICE
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru