Tesla a lansat noul update software pentru Model 3: versiunea de bază se poate încărca cu 170 kW, în creștere de la 120 kW

de Daniel Popescu
Marti, 05.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a lansat noul update software pentru Model 3, prin care versiuea de bază se poate încărca cu până la 170 kW, în creștere de la viteza maximă de încărcare de 120 kW disponibilă anterior.

Tesla a livrat în această perioadă update-ul software 2019.36.1 pentru Model 3, iar acesta aduce o serie de noutăți importante în special pentru clienții versiunii de bază, comercializată sub numele Standard Range Plus.

Astfel, principala noutate pentru proprietarii de Model 3 în versiunea de bază este că bateria suportă viteze de încărcare de până la 170 kW, în creștere semnificativă de la puterea maximă de 120 kW suportată înainte de update.

Practic, creșterea vitezei de încărcare este de aproximativ 50%, iar acest lucru va micșora timpul petrecut la stațiile de încărcare. "Model 3 este acum capabil să se încarce cu până la 170 kW", este mesajul scurt pe care Tesla l-a trimis clienților.

De asemenea, noul update aduce și un spor de performanță de 5%, care fusese anunțat la sfârșitul lunii octombrie. "Puterea mașinii a fost mărită cu aproximativ 5%, ceea ce îmbunătățește accelerația și performanțele", mai afirmă Tesla în nota trimisă clienților.

Versiunea de bază a lui Model 3 este echipată cu  tracțiune spate.

Celelalte două versiuni ale lui Model 3, Longe Range și Performance, oferă tracțiune integrală și sunt deja capabile să se încarce cu până la 250 kW.

Via Teslarati

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Tesla Model 3 AWD LR (cu autonomie mare): autonomia creşte cu 4%, prețul cu doar 1%

    Tesla a început luna noiembrie 2019 cu o modificare mică în oferta Tesla Model 3 în SUA, deoarece varianta Long Range AWD a obținut mai multă autonomie la un preț puțin mai mare.
    Să începem cu autonomia EPA. Aceasta este acum de 322 mile (518 km) EPA, un total de 12 mile (19 km) sau 3,9% mai mult decât înainte.

    Sursa:
    https://insideevs.com/news/379946/tesla-model-3-lr-more-range-price/
    14 2
  • Tin minte cand au imbunatatit substantial calitatea imaginii de la camera de mers inapoi, doar din software. Aceeasi camera :) Acum OTA (over the air) poti sa-ti incarci masina mai repede la statii mai puternice. Din nou, aceeasi masina pe care ai condus-o si ieri.

    Stiu, tehnologia OTA poate fi foarte periculoasa daca intra pe maini ostile. Dar in viata de zi cu zi, are beneficii evidente. Ca sa nu mai spun ca acum cativa ani, in timpul evacuarii din cauza unui uragan, tot OTA au lungit raza de actiune a tuturor masinilor din zona respectiva.
    14 1
  • Machiavelli
    Pentru cei de mai sus:
    Sunteti victime sigure ale marketingului modern. V-a facut sa dati din tartita de bucurie fara sa va dati seama ca v-au smuls toate penele. Cu un singur click!
    6 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru