Tesla a livrat primele unități Model 3 produse în China: 15 exemplare au ajuns la angajații companiei

de Paul Cosma
Luni, 30.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a livrat primele unități Model 3 produse în China, la mai puțin de un an de la startul construcției uzinei din Shanghai. Primele 15 exemplare Tesla Model 3 au ajuns în posesia angajaților companiei.

Tesla a început în 7 ianuarie construcția unei uzine auto la Shanghai, care a fost finalizată în toamna acestui an și care a devenit în același timp și prima fabrică de mașini din China deținută integral de un constructor străin.

Ulterior, în luna octombrie, constructorul american a început producția lui Model 3 la noua uzină. Acum, Tesla a livrat primele unități Model 3 la numai 357 de zile de la startul construcției uzinei.

Primele 15 exemplare au ajuns la angajații companiei americane. Anterior, Tesla își propusese să înceapă livrările până la startul noului an chinezesc (25 ianuarie 2020).

Pe termen lung, Tesla intenționează să ajungă la o producție de 250.000 de unități pe an la noua uzină din Shanghai, după ce va introduce și liniile de producție și SUV-ul electric Model Y.

Tesla a produs circa 260.000 de mașini în primele nouă luni ale anului și va raporta cel mai probabil aproximativ 360.000 unități produse pe parcursul întregului an. Astfel, noua uzină de la Shanghai va ajuta compania să crească semnificativ producția globală, la care se va adăuga din 2021 și viitoarea uzină europeană de la Berlin, care va avea o capacitate de producție de circa 500.000 de unități pe an.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • 1 an de la prima lopata de pamant pana la primul automobil iesit de pe liniile de fabricatie.
    Ma ia cu fior numai cand ma gandesc cati cunoscuti am care lucreaza pentru industria auto clasica, ce pare ca va fi spulberata.
    6 0
  • Industria auto nu clasica nu va fi spulberata, va fi doar transofrmata. Cel putin in viitorul apropiat. Mai departe, depinde foarte mult de alte descoperiri, din domenii care nu au de-a face cu lumea auto. In special din fizica.

    Pe mine ma ia cu fiori cand vad de ce sunt in stare chinezii. Sa scoti o masina electrica pe poarta uzinei cand cu un an inainte nu era decat teren viran, parca spune ceva. O lectie data lumii vestice. Noi ne consumam in dezbateri, politici si lupte interne inutile, pe cand la astia vine unul de sus, trage o linie si pe aia merg toti, indiferent ca le place sau nu. Pana la urma cum e mai bine? Fiecare e sef, are parerea lui bine infipta pe pozitie si toaca din gura fara sa miste un pai, sau pumnul in gura, joc de glezne, ciocu' mic si pasul mare?

    Democratia e tot mai prost inteleasa, fiecare are dreptul sa se faca auzit si sa impuna majoritatii punctul lui de vedere, indiferent cat de deviant este. Vezi LGBT, imigratia necontrolata, "politically correctness-ul" care de fapt nu e deloc corect. Si toata lumea trebuie sa inghita rahatul cat casa, desi e evident ca societatea e tot mai dezaxata pe zi ce trece. Pentru ca niste tipi ciudati si rupti de realitate au ajuns factori de decizie.

    Mie imi e tot mai clar pe zi ce trece ca singuri, nu suntem in stare sa ne gestionam si sa progresam oricat de avansati am fi tehnologic. Din contra, toata tehnologia si stiinta, in loc sa fie folosite pentru binele oamenilor, sunt folosite pentru subjugarea sau distrugerea lor. Pentru ca, din nou, cei care trebuie sa decida sau au puterea in mana nu mai au educatia, transpiratia si experienta unei vieti cinstite. Nobletea spirituala e tot mai rara iar in ultima vreme. Tot racanul ajuns mare smecher pe internet sau la punga cu bani nu face decat dezastru in jurul lui. Scena din "Cel mai iubit dintre pamanteni" cand incultura proletara s-a dus in casa patronului sa negocieze si i-au tras fata de masa cu tot ce era pe a pe podele e edificatoare.

    Tot ce-ti ramane de facut e sa tragi jaluzeaua si sa-ti vezi de casa ta. Din cand in cand mai iesi la o gura de aer. Iar cu fiecare iesire o sa-ti dai seama tot mai evident ca lucrurile o iau in jos. Iar intr-o zi poate chiar o sa ajungi sa te feliciti ca ai avut o prezenta minima pe internet, in spatiul public, real sau virtual.

    Sunt cateva lucruri care daca nu se schimba rapid si semnificativ, o sa fie nasol de tot. Ascensiunea Chinei e doar unul din ele.
    9 1
  • inexorabil
    Excelent, Zărne! Acum te recunosc pe deplin…Da, exact aşa se prezintă, astăzi, Globo-etosul. Ca un corolar, tinerii sunt cei mai predispuşi la antrenare insurmontabilă (ba chiar cu complicitatea adulţilor !!!) în Marele Malaxor digital (următorul? – va fi “gestionat” de un demon şi mai tânjitor după suflete, recte cel “holospaţial”).

    Trist, dar adevărat. Adevărat, dar trist – cum consideră fiecare. Şi să nu se amăgească nimeni cum că el însuşi/ea însăşi n-ar avea niciun atom de vină…

    Noul an să ne fie tuturor de bun augur! Mai ales pentru universul…lăuntric. Doamne-ajută!
    5 0
  • @inexorabil, sunt acelasi :) Sunt eu, Lascarica :)

    https://www.youtube.com/watch?v=UXIEKM7Ug8s

    An Nou Fericit tuturor!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru