Tesla a prezentat noua sa staţie de schimbare a acumulatorilor vehiculelor electrice

de Sebastian Toma
Vineri, 21.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk, CEO-ul Tesla, a prezentat tehnologia revoluţionară din spatele noilor staţii de schimbare a acumulatorilor pentru vehiculele electrice. Aceasta schimbă o baterie descărcată cu una încărcată în 90 secunde.

Esential 90 de secunde sunt necesare pentru schimbarea unui acumulator descărcat cu un acumulator încărcat la maximum în cadrul reţelei Tesla Supercharger.
Tesla Motors pune la cale o veritabilă revoluţie în domeniul vehiculelor electrice. Deşi sistemele sau tehnologiile lansate de aceştia nu sunt întotdeauna premiere mondiale, integrarea acestora pare să fie soluţia cheie pentru o funcţionare ireproşabilă. Ultimul exemplu este sistemul de schimbare a acumulatorilor dezvoltat pentru Tesla Model S şi modelele care vor veni după acesta. Cu toate că Better Place, o companie din Israel, a proiectat şi construit un asemenea sistem în mai multe ţări şi a ajuns la insolvenţă, cei de la Tesla Motors n-au renunţat la ideea schimbării acumulatorilor şi au dezvoltat un sistem propriu.

Acesta va fi disponibil doar în staţiile de încărcare ale mărcii, denumite Supercharger şi va funcţiona fără intervenţia omului.

Graţie acestei soluţii tehnice, sistemul oferă un timp de încărcare de 90 secunde. Practic, un utilizator poate să vină în staţie cu un acumulator descărcat şi pleacă cu un acumulator încărcat la maximum într-un minut şi jumătate. De parcă întregul sistem n-ar fi fost destul de impresionant, acesta costă între 60 şi 80 de dolari pentru fiecare "plin", iar clienţilor li se oferă în continuare opţiunea unei încărcări gratuite a acumulatorului existent, prin sistemul "Supercharger" de la Tesla Motors. După cum a spus şi Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul Tesla, utilizatorii trebuie doar să aleagă între "un serviciu gratis şi un serviciu foarte rapid".

Sistemul foloseşte roboţi identici cu cei folosiţi de fabrica Tesla pentru a desface acumulatorul descărcat şi pentru a prinde noul acumulator. Clienţii pot opta şi pentru livrarea vehicului acumulator la domiciliu, respectiv pentru înlocuirea acumulatorului vechi cu unul mai nou, contracost. Sistemul este compatibil doar cu Tesla Model S şi promite să revoluţioneze viaţa clienţilor de Tesla din SUA, aceştia urmând să aibă la dispoziţie o reţea de staţii de încărcare comparabilă cu cea de staţii de alimentare cu carburant.

Elon Musk, CEO-ul companiei, a făcut o demonstraţie îndrăzneaţă, comparând timpul necesar încărcării a două exemplare Tesla Model S cu cel necesar alimentării rezervorului unui Audi A8 la o benzinărie clasică.

Cele două modele electrice au reuşit să fie mai rapide decât vehiculul convenţional, ceea ce creează premiza eliminării unei idei preconcepute legată de infrastructura staţiilor de încărcare necesare vehiculelor electrice, legată strâns de posibilităţile limitate de încărcare ale acumulatorilor folosiţi de actualele vehiculele electrice disponibile pe piaţă. Sistemul este gata de implementare în reţeaua Tesla din SUA, iar costurile implementării sunt de 500.000 de dolari pentru fiecare staţie Supercharger din SUA.

Via Jalopnik

Comentarii (14)

  • no une-i?
    cit au zis astia ca costa?? intre 60-80 $?pai plinul meu de diesel costa cam 300ron si merg in jur de 900km?cit mere ala cu o baterie??parca 300km ??unde ii user-ul ala care se umfla in pene explicindu-mi ca am sa merg 900km cu citva euro si ba mai mult daca o sa "umplu" rezervorul noaptea o sa ma bucur aproape de un perpetuum mobile....amice cind iti expilicam eu ca asa ceva n-o sa vezi nici in cele mai orgasmice vise ale tale ??? si sti de ce?omul de afaeri are 2 concepte dupa care se ghideaza:lacomia si monopolul...le ai pe astea,esti cel mai tare
    ps astept sa ma combati
    7 18
  • @no une-i?

    Dai 60-80 $ doar daca alegi sa schimbi acumulatorii cu unii noi si incarcati. NU esti obligat sa faci asta,poti sa reincarci acumulatorii tai si nu platesti nimic.Serviciul asta este doar pentru clientii care se grabesc si nu vor sa mai astepte reincarcarea acumulatorilor.
    12 1
  • Da, aici e dilema: sa aleg solutia ieftina si poluanta sau solutia scumpa si sanatoasa? Unii ca asta care-a scris mai jos vor alege calea mai usoara pentru ca nu se gandesc ca stranepotii lor vor ramane fara aer de respirat. Pentru altii nu-i nicio dilema, vor alege sa plateasca sau sa cheltuie timp pentru incarcare. Merita, pentru sanatatea generatiilor viitoare.
    11 3
  • MuresMures
    @Verde... asta cu poluarea facuta de masini dupa parerea mea e o vrajeala la nivel mondial........ata timp cat exista langa orase combinate care poleaza intro zii cat toate masinile la un loc... sau am citit undeva ca in lume sunt niste vapori uriase care consuma si polueaza intro zii cat poleaza un oras intreg ca NewYork-ul....
    5 2
  • @"no une-i" vezi ca au si posibilitatea sa incarce gratis dar ia ceva timp. Deci orgasmul exista. Doar ca nu l-ai cunoscut tu si cu a ta diesel inca. Mai incearca.
    12 3
  • @no une-i?...calmeaza-te si reciteste:

    - 90secunde = 80USD
    - timp mai lung de incarcare...gratis

    cat despre generalizarea cum ca "omul de afaceri are 2 concepte dupa care se ghideaza:lacomia si monopolul" inseamna ca nu stii cam care este mentalitatea MAJORITATII oamenilor de afaceri. De la diesel ti se trag prejudecatile? sau de la sigla aia de pe capota SH-ului?
    8 7
  • hm,am impresia ca ma confunzi ..poate cu baietasii tai de scara care se mindresc cu ursuletul lor de 1000euro sau cu parintii tai care muncesc 10 vieti pt un logan...termina liceul fa o faculta si pe la 30 ani cind vei afla cam cu ce se maninca viata poate mai stam de vb
    6 6
  • @no une-i?
    ...fugi cu cercu'....ai uitat sa raspunzi la intrebari. Asa e ca te crezi cel mai destept daca ai un diesel sub poponeata? BTW...poti injura cat vrei "la persoana" dar abtine-te sa-ti extrapolezi ineptiile catre familie. In fapt asta e dovada mentalitatii de "ba pe-a matii" in lipsa de argumente.
    9 2
  • Cine vorbeste de prejudecati @gelule de dus, tu sa fii atent la momentul ACUM al electricelor, sa nu pierzi start-ul.
    1 2
  • AndreiRN
    Cam asa arata viitorul.
    Deocamdata doar pt cei cu fonduri mai mari dar curand fa fi pt toti.
    Ca sa nu mai vb de o remorca cu acumulatori care poate ...........
    3 0
  • @unul...delirezi...schimba-ti perfuzia de motorina. :D treci pe ceva mai usor...iti mor ultimii neuroni
    4 3
  • MuresMures, ai dreptate, nu polueaza masinile cat o fabrica sau cat un vapor. Dar cu siguranta poluarea facuta de masini nu e o vrajeala. Aici nu ai dreptate. CO2 emis de masini contribuie la incalzirea globala, iar NOx contribuie la cancerul plamanilor nostri. Noi ne invartim printre masini, fabrica e la marginea orasului, vaporul e departe pe mare. Asa ca nu mai face afirmatii de-astea cu vrajeala la nivel mondial. Si nu-ti mai plimba copilul in carucior pe marginea bulevardului, du-l in parc! Deocamdata masinile noastre nu sunt electrice.
    Ma uitam la Golful Variant, la indicatorii astia de poluare:
    - motorul 1.2TSI 105 cai 117 g/km CO2 0,030 g/km NOx
    - motorul 1.6TDI 105 cai 102 g/km CO2 0,127 g/km NOx
    Diferenta la emisiile de CO2 nu este mare, dar emisiile de NOx sunt de patru ori mai mari la diesel. Nu stiu de ce ar mai cumpara cineva diesel in conditiile astea.
    Si fiindca tot sunt in configuratorul asta, uite si cifrele pentru motorul 1.6TDI de 110 cai (care este Euro 6): 102 g/km CO2 0,065 g/km NOx. Aceleasi emisii de CO2 ca la dieselul de mai sus, dar emisii de NOx la jumatate. Merita diferenta de bani, dar tot motorul pe benzina e mai curat.
    Iar cele electrice sunt cele mai curate. Electricitate avem destula de la soare, stim cum sa o captam, stim cum sa o stocam, trebuie doar sa vrem sa punem panourile fotovoltaice pe acoperis.
    5 1
  • AndreiRN
    Se tot da inainte cu poluarea pe care o face CO2 dar in continuare se vinde pe piata bauturi incarcate la maxim cu CO2.
    Daca e toxic de ce ne otravim copii si pe noi?
    2 6
  • Apropo de gratuitati...
    http://blog.alliance-renault-nissan.com/blog/free-domestic-charging-point-renault-zoe-drivers-uk
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru