Tesla a primit undă verde pentru a intenta un proces rivalilor de la Rivian

de Lestyan Bela
Miercuri, 31.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla susține că foști angajați ai companiei au dezvăluit detalii secrete producătorului de mașini electrice Rivian. Aceste detalii ar putea fi folosite în dezvoltarea de noi modele.

În vara anului 2020, Tesla a dat în judecată compania Rivian sub acuzația de furt a unor detalii secrete. Mai exact, Rivian a angajat oameni care lucraseră la Tesla, iar aceștia au dezvăluit detalii confidențiale pe care constructorul ar fi putut să le folosească pentru dezvoltarea camionetei R1T și a altor modele.

Rivian a reacționat printr-o declarație în care a relatat că această situație îi afectează reputația. Totuși, un judecător a luat apărarea celor de la Tesla. Compania din Silicon Valley poate să continue demersurile nu doar împotriva lui Rivian, ci și împotriva foștilor angajați.

Elon Musk a declarat de multe ori că intenționează să împărtășească tehnologia, platformele, brevetele și chiar rețeaua de stații de încărcare cu alți constructori auto cu scopul de a accelera procesul de adoptare a vehiculelor electrice. Cu toate acestea, Tesla nu a menționat că orice companie are voie să se folosească de cele enumerate fără un acord, o licențiere sau un parteneriat.

Chiar dacă condițiile sub care Tesla dorșește să împartă inovațiile nu sunt clare, un aspect este cert.

Un angajat care părăsește o companie și dorește să lucreze pentru alta din același domeniu, nu are dreptul de a divulga informații legate de compania precedentă fără permisiune.

Conform celor de la Tesla, Rivian a angajat 178 de oameni care au lucrat la compania din Silicon Valley. Dintre aceștia, Tesla a făcut acuzații către șapte dintre ei.

Via: insideevs.com

Comentarii (1)

  • Aha, deci Tesla da tehnologia altora, dar nu gratis, cum au trambitat-o sus si tare. Sub forma de "imprumut", parteneriate, samd. Nici nu e de mirare ca nimeni nu s-a aratat interesat.

    Pe de alta parte, situatia devine tragica pe partea de spionaj. Scandaluri de genul celor din articol sunt praf in ochii publicului.

    In decembrie rusii au spart tot ce le-a poftit inima din serverele americane. NATO, NASA, Dept. of Defense, absolut orice. Pana si-au dat americanii seama ce se intampla cu ei, era prea tarziu.

    Lunile trecute, china a facut exact acelasi lucru, la scara si mai mare. Daca o tara nu e in stare sa-si apere secretele, e doar o chestiune de timp pana dispare de pe harta.

    Va faceti probleme de masina electrica vs m.a.i. in viitorii 10 ani? Ha-ha-ha ... Mai bine faceti-va alte probleme, mult mult mai grave.

    Ca si nota finala, cine nu baga bani in educatie, va plati pretul final. Un popor de dobitoci e sortit sclaviei. Un popor de oameni inteligenti va conduce popoare de dobitoci. Pentru ca e in firea lucrurilor.

    Fara nici cea mai mica intentie de a leza sentimente personale, am sa citez ceva din Biblie. "Nu cereti averi, putere, pozitii sociale, sau lucruri trecatoare. Cereti intelepciune si pricepere. Cereti duhul sfant". Citatul este aproximativ, pentru ca nu stiu Biblia pe de rost. Desi s-ar putea sa vina vremuri in care asta va fi diferenta intre clipa urmatoare sau nimic.
    23 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru