Tesla, acuzată că a renunțat la un test pentru frâne pentru a crește producția lui Model 3: testul este "critic" pentru verificarea finală a mașinilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a renunțat la efectuarea unui test "critic" pentru frâne cu scopul de a crește producția lui Model 3 în ultima săptămână a lunii iunie, potrivit unui document intern.

Tesla a anunțat marți că a reușit să-și atingă obiectivul de a produce 5000 de unități Model 3 în ultima săptămână a lunii iunie, eveniment care a fost sărbătorit cu fast de Elon Musk la uzina din Statele Unite.

Cu toate acestea, publicația Business Insider a intrat în posesia unui document intern furnizat de un angajat al constructorului, care evidențiază faptul că, începând din 26 iunie, Tesla a renunțat la efectuarea unui test pentru frâne la ieșirea mașinilor de pe linia de asamblare.

Documentul intern nu oferă detalii despre motivul pentru care testul a fost oprit sau câte unități Model 3 au ieșit de pe linia de asamblare fără să aibă testul efectuat.

Cu toate acestea, un expert consultat de sursa citată susține că testul pentru frâne reprezintă o parte critică a procesului de construcție, întrucât are rolul de a asigura că roțile mașinii sunt perfect aliniate și că frânele funcționează în mod corespunzător în momentul în care motorul este turat.

Un purtător de cuvânt al Tesla susține că frânele tuturor unităților Model 3 sunt verificate pe un circuit, însă nu menționează explicit dacă testul specific pentru frâne la care face referire documentul intern a fost într-adevăr efectuat sau nu.

"Pentru a fi extrem de clar, conducem toate unitățile Model 3 pe circuitul nostru de teste pentru a verifica frânele și cuplul. Nu există excepții", a precizat purtătorul de cuvânt al companiei.

Întrebat dacă Elon Musk este cel care a ordonat renunțarea la testul specific pentru frâne, purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere un răspuns concret. "Nu am nimic de adăugat în afară de comunicatul trimis", a precizat el.

În urma informațiilor publicate, acțiunile Tesla au scăzut cu peste 7% pe bursa americană NASDAQ, de la 335 la 310 dolari.

Via Business Insider

Comentarii (3)

  • someone
    e. musk: nimic nu ne va frana elanul spre targetul saptamanal
    6 7
  • azi un test, maine o roata, poimaine un volan...iar Musk(a) nu stie nimica
    9 8
  • numai bine de cumparat cateva actiuni daca au discount de 7% :))
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru