Tesla, cel mai valoros producător auto american: valoare de piață de 81 miliarde de dolari, mai mult decât Ford și GM la un loc

de Paul Cosma
Joi, 09.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a devenit cel mai valoros producător auto american din toate timpurile, după ce valoarea de piață a companiei a ajuns la circa 81 de miliarde de dolari, mai mult decât Ford și General Motors la un loc. Precedentul record fusese stabilit de Ford în 1999, cu o valoare de 80.8 miliarde de dolari.

Tesla este pe un trend ascendent, fiind lider de vânzări pe piața mașinilor electrice în Statele Unite, dar și în mai multe țări europene.

Valoarea de piață a companiei a depășit borna de 81 de miliarde de dolari, astfel că Tesla a devenit de curând și cel mai valoros constructor auto american din istorie. În acest moment, Tesla este mai valoros decât Ford și General Motors.

Există și alte estimări care arată că valoarea Tesla ar fi de 89 sau 94 de miliarde de dolari. Precedentul record în dreptul valorii de piață fusese stabilit de Ford în 1999, cu 80.8 miliarde de dolari.

La ora actuală, Toyota este cel mai valoros producător auto din lume (227.9 miliarde de dolari), urmat de Volkswagen cu 98.65 de miliarde de dolari.

Via Daily Mail, Reuters

Comentarii (10)

  • inexorabil
    Da, Paul, o fi minunea pieţei şi a statisticii, dar (oricât v-aţi strădui dvs., redactorii AM, să vă conservaţi spiritul obiectiv şi să vă respectaţi rolul “pur” informativ) înţelegeţi şi domniile voastre prea bine faptul cert că Tesla (apropo, eu mereu am bătut şi scos cuie mari cu ea şi probabil că îi voi rezerva mereu acelaşi scop) nu va parcurge şi nu se va bucura NICIODATĂ de istoria grandioasă, memorabilă şi irepetabilă a celor două companii (şi nu numai a lor) invocate spre “comparaţie” ; desigur, cuprinzând şi păcatele lor inerente – trecute, prezente şi viitoare. Garantat că nu!
    20 13
  • @inexorabil
    OK boomer
    5 13
  • netam-nissan
    ete na valoare miliardele din 99 erau duble si pe bursa e doar speculatie mi-a zis sefu de raion care joaca pe forex toata ziua in loc sa-mi puna o vorba mai sus la schimbat bateria motostivuitorului
    ca deh nu e Tesla si abia mai car paletii 3-4 km si aia nedc nu wltp

    ps. dle inexorabil onorat ca ma bagarati in seama va raspund aici ca a disparut articolu oricum ma bucur ca aveti simtul umorului si nu v-a iritat gluma cu proorocul
    cu care doar voiam sa zic ca si mie imi miroase a pucioasa viitorul si fara sa am multa cultura in cap
    23 4
  • SI Bitcoin-ul avea valoare mare la un moment dat. :)
    15 4
  • @AM : poate ne dati si un clasament exact daca tot afisati astfel de stiri. Eu unul am dubii ca Tesla are o valoare mai mare ( oricum teoretica) decat Ford si GM la un loc. Poate decat ambii luati separati?
    14 2
  • Valoarea la bursa e una absurda si total desprinsa de realitate din moment ce Tesla nu are nici 10% din vanzarile sau profitul unor companii precum Ford sau GM. Asta inseamna ca e cauzata mai mult de hype si poate cobori jos mai repede decat a urcat sus cand explodeaza bula. E de ajuns sa se strice relatiile dintre China si SUA mai tare si sa nu mai aiba voie sa vanda acolo sau alt eveniment sa creeze panica intre investitori si valoarea actiunilor va imploda.
    18 3
  • Aceasta valoare este data exclusiv de increderea investitorilor, daca valoarea ar fi calculata dupa cifrele de productie si profit, Tesla ar valora cateva miliarde maxim.
    14 1
  • Mda, valoarea de piata a Mercedesului este de 23,36 miliariarde de dolari(si cate divizii de camioane are merc-ul doar in america). Americanii ori mint de imgheata apele cum le sta lor mereu in fire ori constructorii traditionali de masini sunt cu doua picioare in groapa
    12 1
  • @Sam93 Ford are profit?? :)))
    0 4
  • @Tatraurs: asa e, americanii minte de ingheata apele. Noroc cu europenii si rusii care spun numai si numai adevarul, n-asha? :)

    In rest, asta ar trebui sa fie o non-stire de fapt. Valoarea de piata nu inseamna nimic in termeni reali. E o valoare data de increderea investitorilor. Valoarea asta se ... volatilizeaza odata cu proxima boacana a lui Musk sau cu inca niste masini cu baterii care iau foc si-si prajesc ocupantii.
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru