Tesla confirmă planurile de producţie pentru noul Model 3: primele unităţi vor fi realizate în iulie

de Daniel Popescu
Joi, 23.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunţat că primele unităţi ale noului Model 3 vor fi realizate în iulie, în timp ce producţia de serie va începe în septembrie cu o cadenţă de 5.000 de unităţi pe săptămână.

Tesla a publicat în această săptămână ultimul raport financiar, în care face o serie de precizări cu privire la începerea producţiei pentru noul Model 3.

În mod surprinzător pentru un producător obişnuit cu amânările, Tesla insistă că primele unităţi ale lui Model 3 vor fi scoase de pe linia de producţie în luna iulie, iar producţia de serie va începe propriu-zis undeva în luna septembrie. "Vom produce 5.000 de unităţi Model 3 pe săptămână la un mnoment dat în al patrulea trimestru şi 10.000 de unităţi pe săptămână la un moment dat în 2018", afirmă Tesla.

Urmareste Automarket
În plus, CEO-ul Elon Musk a confirmat încă o dată că Tesla intenţionează să livreze 500.000 de maşini în 2018 şi un milion de maşini până în 2020, fără însă să ofere detalii despre modul în care va fi atins acest obiectiv.

De altfel, Tesla a vândut anul trecut 76.000 de unităţi, sub obiectivul de 80.000 de unităţi pe care şi l-a trasat.

De data aceasta, constructorul american a evitat să mai anunţe un obiectiv pentru tot anul 2017 şi a menţionat doar că vrea să vândă între 47.000 şi 50.000 de unităţi Model S şi Model X.

În schimb, Musk a evitat să ofere un update cu privire la numărul de 373.000 de precomenzi primite pentru Model 3.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Pana in 2020 Tesla va fi de vanzare. Mai bine ar fi incheiat un parteneriat cu un producator sau ar fi vandut tehnologia tuturor.
    Din pacate pt Tesla, de la anul va incepe tavalugul de modele electrice, iar cu 3 modele, extrem de scumpe, nu vor face fata concurentei.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru