Tesla dă asigurări că uzina Gigafactory Berlin va începe producția în iulie

de Paul Cosma
Marti, 16.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va respecta planul inițial prin care producția uzinei Gigafactory de lângă Berlin să înceapă în luna iulie a acestui, potrivit unor surse apropiate de situație.

Presa germană a scris recent că startul producției Tesla din Europa – programat pentru această vară – ar putea să fie amânat din cauză că producătorul nu va reuși să finalizeze la timp unele clădiri “esențiale” de pe terenul uzinei.  

În urmă cu o lună, surse citate de publicația germană Automobilwoche spuneau că Tesla încă nu a depus documentele necesare pentru ca autoritățile germane să autorizeze o fabrică de baterii pe același teren.  

Acum au apărut noi informații potrivit cărora Tesla își va respecta planul initial, iar producția Gigafactory Berlin va începe în iulie, conform agenției de presă dpa, care citează surse din cadrul companiei. 

Tesla vrea să înceapă producția lui Model Y în fabrica de lângă Berlin în luna iulie 2021, scopul fiind o capacitate anuală de 500.000 de unități.  

În raportul pentru ultimul trimestru din 2020, prezentat în luna ianuarie, Tesla susține că lucrările de construcție decurg conform planurilor și că unele echipamente și utilaje au început deja să fie mutate în cadrul Gigafactory Berlin. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (5)

  • Seriff
    Interesanta poza, apare o fabrica in padure practic, asta nu mai e poluare? ce vina au vietuitoarele care stau acolo ca vrea EDIKK masinuta cu baterii?
    14 4
  • Pai au tăiat pădurea sa faca fabrica... și la noi s a tăiat pădure sa se facă nu știu ce Spa uri
    16 0
  • Inginerul again
    as taia doua paduri din alea ca sa faca Tesla o fabrica si la noi. Mentionez ca sunt fan ICE, insa e loc pentru toti pe piata. Ma rog, cei care vor mai ramane dupa criza care inca n-a inceput ca arunca astia cu bani din elicopter.
    14 6
  • Seriff
    Nu este loc pe piata pentru toti pentru ca vor fortat sa se interzica masinile pe benzina si motorina, mersi automarket ca mi-ai sters comentariul de mai devreme, adevarul doare sau luati bani sa promovati electricele?
    14 5
  • Poza este clar o macheta. Dar din Google Maps satelit se vede clar ca acolo e o padure. Sa le fie rusine daca au taiat padurea! Trebuiau sa aleaga o zona "desertica" unde sa construiasca fabrica si sa impadureasca zona din jurul fabricii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru