Tesla își caută loc de fabrică în Europa. România nu e pe listă pentru că nu e destul de însorită

de Mircea Meşter
Luni, 14.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poziționarea geografică a României nu-i permite unei eventuale fabrici Tesla să aibă randament la producția de energie electrică cu ajutorul panourilor solare de pe acoperiș. Drept urmare, americanii analizează sudul Europei.

După ce acum doi ani a deschis oficial în Olanda prima uzină europeană care asamblează modelele mărcii din pachete prefabricate în SUA, Tesla Motors va începe să caute zona perfectă pentru construirea primului sit de producție complex la nivel european. Va fi al doilea "Gigafactory" construit de compania americană după cea din Nevada, SUA, Tesla urmând să producă aici atât mașini electrice, cât și bateriile montate pe acestea.

Deși alegerea este departe de a fi deja realizată, principalele țări în care Tesla vizează construcția noii fabrici sunt Olanda, Franța și Spania. Dacă prima are prioritate la nivel logistic, celelalte două țări oferă cele mai multe zile însorite pe an la nivel european, un avantaj major în condițiile în care Tesla are de gând să replice planurile de construcție ale fabricii din Nevada, care este acoperită cu panouri solare care asigură o independență energetică ridicată a producției.

Noua fabrică face parte din planurile lui Elon Musk de a urca capacitatea de producție a mărcii la 500.000 de unități anual până în 2018, an în care gama de modele Tesla ar trebui să adune patru modele distincte. Obiectivul este foarte ambițios în condițiile în care  producția Tesla va atinge în 2016 "între 80.000 și 90.000 de unități", conform prognozelor oferite de Elon Musk la mijlocul acestui an.

Tesla a vândut 11.775 de mașini în Europa în primele nouă luni ale anului în curs, o creștere de 7.6% față de 2015.

Conform analiștilor, marea provocare pentru constructorul american va fi însă perioada 2018-2019, în care ceilalți constructori vor începe să lanseze modele full-electrice care se încadrează în segmentele ocupate astăzi chiar de Tesla.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (2)

  • Asa de curiozitate, Musk ar trebui sa stie ca , al doilea cel mai insorit oras din lume ete.....Campina.Bine, in zona nu prea sunt terenuri aferente unei fabrici ,dar.... pe la Movila Vulpii ,ceva....tot se gasea.
    1 1
  • Asa de curiozitate, Musk ar trebui sa stie ca , al doilea cel mai insorit oras din lume este.....Campina. Bine, in zona nu prea sunt terenuri aferente unei fabrici ,dar.... pe la Movila Vulpii ,ceva....tot se gasea.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru