Tesla mărește cu circa 5.000 de euro prețurile pentru Model S și Model X în Europa: cele două modele ar putea primi îmbunătățiri

de Daniel Popescu
Joi, 26.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a mărit cu aproximativ 5.000 de euro prețurile solicitate clienților europeni pentru Model S și Model X, în mijlocul speculațiilor că cele două modele vor primi o serie de îmbunătățiri în cursul anului viitor.

Presa internațională a relatat în vara acestui an că Tesla pregătește o serie de îmbunătățiri pentru Model S și Model X. Update-ul pregătit de Tesla a primit numele de cod Palladium, iar ambele modele vor beneficia de noi module de baterie, precum și de îmbunătățiri la caroserie.

Tesla nu a confirmat încă apariția acestor îmbunătățiri, însă între timp a mărit cu circa 5.000 de euro prețurile de bază solicitate clienților europeni pentru Model S și Model X.

Conform tradiției Tesla, în Europa, prețurile diferă destul de mult în funcție de țară. De exemplu, prețul de pornire pentru Model S este acum de 82.000 de euro în Germania și de 85.000 de euro în Franța, în timp ce pentru Model X clienții plătesc minim 91.000 de euro în Germania și minim 85.000 de euro în Franța.

Publicația Electrek susține că majorările de prețuri confirmă indirect că cele două modele vor primi într-adevăr o serie de îmbunătățiri în perioada următoare.

De altfel, livrările pentru comenzile efectuate acum ar urma să înceapă în lună martie a anului viitor.

În plus, în configuratorul mărcii apare și noua versiune Model S Plaid cu trei motoare electrice, pentru care Tesla estimează o autonomie de peste 840 de kilometri, semn că aceasta nu a fost calculată încă pe baza standardului WLTP.

Noua versiune are un preț de 140.000 de euro în Franța, iar livrările sunt programate să înceapă la sfârșitul anului viitor.

Via Electrek

Comentarii (6)

  • Gogogo Tesla!
    6 12
  • netam-teslan
    Gogogoși Tesla !
    se vede ca dl elon musc nu citeste predictiile electikkk-iene privitoare la ieftinirea bev-urilor.
    14 7
  • andrei
    le-au crescut cu 5k. de unde oricum erau scumpe. zici ca parca le-a marit cu 5 lei, or creste banii in copac si nu stiu eu. dar de banii aia clientii ce primesc?
    10 6
  • Cresterea preturilor are loc din doua motive:
    1) pentru ceea ce ofera, aceste masini extraordinare, nu exista alt constructor auto, pe plan mondial care sa produca masini electrice cu autonomii, siguranta, performante, retea de dealeri si sercice-uri, update-uri si retea proprie de alimentare cu energie electrica;
    2) noile modele Tesla 2021 vor avea autonomie sporita (urmand a utiliza bateriile prezentate la Tesla Battery Day) precum si functii noi.
    18 12
  • Primul comment era ironic.
    3 3
  • masini extraordinare pentru ca la un pret mai mare ofera mai putin decat "tehnologia veche". Atat. Dar atata timp cat IQ uman e distribuit dupa curba lui Gauss cu siguranta cei de pe ramura mai scazuta vor asigura vanzarile la un minim de reclama (propaganda).
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru