Tesla Model 3 domină Europa de Vest: una din 5 mașini electrice înmatriculate în 2019 e un Model 3

de Mircea Meşter
Duminica, 23.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Listele europene de așteptare pentru Tesla Model 3 și debutul livrărilor au dus modelul electric al americanilor pe prima poziție în clasamentul înmatriculărilor de electrice în 2019. Mai mult, Tesla a depășit Porsche la vânzări absolute în Europa Occidentală în perioada ianuarie-mai 2019.

Tesla profită în Europa de începutul livrărilor lui Model 3, cel mai accesibil model din propria gamă, instalându-se pe prima poziție în clasamentul inmatriculărilor de mașini electrice în Europa de Vest.

Conform unui studiu realizat de analistul german Matthias Schmidt, Tesla Model 3 este cel mai înmatriculat model electric din Europa Occidentală în primele 5 luni ale anului, adunând 26.000 de unități în această perioadă de timp. Pe următoarele locuri pe podium se situează Renault Zoe (19.400 de unități) și Nissan Leaf (14.400 de unități). Clasamentul realizat de analistul german ia în considerare statele din Uniunea Europeană înainte de ultimul val de aderare (plus Norvegia și Elveția), ceea ce înseamnă că vânzările din România și Bulgaria nu sunt incluse în studiu. Cifrele din aceste țări nu ar putea să schimbe însă clasamentul având în vedere faptul că vorbim de un plus de câteva zeci de mașini pentru fiecare model inclus în clasament cu excepția lui Model 3, care nu este vândut oficial pe piețele emergente europene.

Foarte interesant este faptul că una din fiecare cinci mașini electrice vândute în Europa de Vest este un Model 3 în 2019, performanță care i-a permis mărcii americane să adune un volum de vânzări foarte bun la nivel european.

De exemplu, Tesla a reușit să depășească în vânzări absolute mărci tradiționale precum Porsche, Alfa Romeo și Lexus, apropiindu-se la doar 4000 de unități de Jaguar.

via Mattias Schmidt

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru