Tesla Model S primeşte încărcare wireless: autonomie suplimentară de 32 de kilometri pentru fiecare oră de energie

de Daniel Popescu
Marti, 23.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S va putea fi încărcat wireless începând din luna aprilie şi va primi astfel o autonomie suplimentară de 32 de kilometri pentru fiecare oră de energie obţinută în acest mod.

Încărcarea wireless este o tehnologie despre care se vorbeşte mai degrabă în industria smartphone-urilor, însă începe să fie luată în calcul inclusiv pentru maşinile electrice.

Începând din luna aprilie, Tesla Model S va putea fi încărcat wireless prin intermediul unui dispozitiv numit Plugless Power furnizat de compania Evatran, care oferă soluţii similare pentru Chevrolet Volt sau Nissan Leaf. Padul de încărcare poate fi instalat în garaj sau în aer liber şi utilizează un circuit de 50 de amperi şi 7.2 kW care permit obţinerea unei autonomii suplimentare de 32 de kilometri pentru fiecare oră de încărcare.

Preţul de comercializare nu a fost încă anunţat, însă cumpărătorii îl pot rezerva în schimbul a 244 de dolari. În viitor, tehnologia va fi disponibilă şi pentru Tesla Model X şi viitorul Tesla Model 3.

Urmareste Automarket
Între timp, Tesla Motors a reuşit să obţină domeniul de internet Tesla.com după ce a ajuns la un acord cu proprietarul acestuia, Stu Grossman. Inginer de profesie, Grossman a cumpărat domeniul Tesla.com în 1992 datorită afinităţii pentru inventatorul Nikola Tesla, iar în ultimii ani a refuzat numeroase oferte de vânzare.

Nu este clar dacă de data aceasta Grossman a cedat unei oferte majore făcute de Tesla Motors sau dacă cele două părţi au ajuns la o înţelegere de comun acord pentru un simplu transfer al domeniului.

Nu este exclus ca în viitor Tesla Motors să-şi schimbe numele în Tesla pentru a reflecta mai bine faptul că producătorul american de maşini electrice s-a extins şi dezvolta inclusiv baterii pentru casa precum Tesla Powerwall.

Via Techradar, Automotive News

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Acesta este viitorul
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru