Tesla Motors ia în considerare un supercar electric şi viitoare modele autonome

de Sebastian Toma
Joi, 15.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk, şeful Tesla Motors, spune că echipa sa ia în considerare mai multe modele noi, printre care se numără şi un supercar electric, un rival electric al lui BMW Seria 3 şi mai multe modele cu conducere autonomă.

Elon Musk, şeful Tesla Motors, a făcut o serie de declaraţii odată cu ridicarea premiului "Maşina Anului 2013" acordat de Motor Trend lui Model S. CEO-ul Tesla Motors este foarte încântat de rezultatele mărcii pe care o conduce şi a anunţat câteva dintre ideile pe care le discută alături de colegii săi. În prezent, echipa Tesla ia în considerare un supercar electric, un pick-up, un rival al lui BMW Seria 3, un crossover cu şapte locuri şi mai multe vehicule autonome.

Crossoverul cu şapte locuri de la Tesla, Model X, va avea portiere cu deschidere fluture şi va avea scaunele împărţite pe trei rânduri. Viitorul SUV electric al mărcii americane va debuta în 2014, anunţă Musk citând programul de lansări al mărcii pe care o conduce. Un an mai târziu, Tesla Motors va lansa un model care se va lupta cu BMW Seria 3, în ciuda faptului că Seria 3 nu are încă o versiune electrică.

Urmareste Automarket
În cazul modelelor autonome, cei de la Tesla se gândesc la o colaborare cu Google, corporaţia americană care a patentat mai multe sisteme de conducere autonomă a automobilelor. În baza unui asemenea parteneriat, Google ar putea aduce partea financiară şi software-ul necesar pentru a asigura controlul acestor automobile care se pot conduce singure.
Pentru moment, nu există nici măcar discuţii oficiale între cele două corporaţii.

Via MotorTrend

Comentarii (3)

  • Nici Tesla n-a auzit de Lexus? Vor sa lanseze un concurent pt un model Bmw care nu exista? . Probabil sa fie siguri, in caz ca va exista:)
    4 5
  • Ma surprinde cat de multe inovatii poate sa aduca acest mic constructor, cat si ambitia lor.
    Colosii cu istorie de un secol cu cu milioane de masini vandute in fiecare an nu pot fi si ei macar atat de inventivi ?
    5 2
  • Marius
    Colosi produc ceea ce se cere pe piata , si nu in nr mic , Tesla producator mic trebuie sa inventeze si sa cucereasca piata cu ceva nou pt ca de altfel nu poate concura cu colosii .... Dar Tesla este o marca ff buna + de viitor si de aceea va avea un viitor tot mai bun !!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru