Tesla: "Nu suntem un constructor elitist. Veţi vedea asta odată cu lansarea lui Model 3"

de Mircea Meșter
Miercuri, 05.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Tesla Motors susţin că profilul clienţilor se va schimba radical odată cu lansarea lui Model 3, viitoarea maşină electrică accesibilă a mărcii. Aceasta va costa 35.000 de dolari şi va fi pe piaţă în 2017.

Esential 2017 este anul lansării viitorului Tesla Model 3.
Deşi Tesla Motors este văzută ca o marcă elitistă, al cărei singur model se vinde cu sume care depăşesc 100.000 de euro, oficialii mărcii susţin că această imagine este una eronată. Vicepreşedintele biroului de dezvoltare al celor de la Tesla anunţă că viitoarele modele care vor apărea în gamă vor modifica imaginea mărcii.

"Există mărci concurente care încearcă să ne caracterizeze în funcţie de ceea ce suntem acum, în acest moment, cu produsele pe care le avem la această oră pe piaţă. Au făcut asta şi în 2008, când anunţau că tot ce avem este un roadster foarte scump. Ce trebuie să înţeleagă aceşti oameni este că producţia unui model de masă care să coste 35.000 de dolari şi să fie disponibil în 2017 pe piaţă nu este viziunea mărcii, ci un plan bine stabilit", consideră , unul dintre înalţii oficiali ai mărcii americane.

Profilul clienţilor Tesla se va schimba radical odată cu lansarea noului Model 3, în 2017.

Diarmund O'Connell
Vicepreşedinte Dezvoltare Tesla Motors

Conform programului de lansări al celor de la Tesla, următorii doi ani vor fi foarte importanţi pentru brandul californian: dacă lansarea lui Model 3, o maşină electrică abordabilă ca preţ, este prevăzută pentru 2017, anul viitor va aduce pe piaţă SUV-ul Model X, care va fi primul astfel de model full-electric din lume.

"Avem un business-plan care funcţionează perfect încă de la început, iar acest plan ne indică faptul că Tesla va deveni mult mai mare decât e astăzi. Cu toate acestea, există o barieră de pesimism de fiecare la fiecare punct al dezvoltării Tesla. «Nu veţi lansa niciodată un roadster electric». «Nu veţi lansa niciodată Model S». Şi totuşi, de fiecare dată trecem peste aceste bariere", spune oficialul Tesla Motors.

via Automotive News (înreg)

Comentarii (9)

  • someone
    sa afirmi oficial ca nu esti din elita, ca nu esti din elita, ca nu esti premium.......cand toti se lauda ca trec spre premium sau lux, cand toti se pauda ca inventeaza si inoveaza, asta mi se pare o afirmatie cel putin curajoasa in domeniul auto.
    21 7
  • AndreiRN
    Problema majora este ca Elon vrea sa mentina productia in US si nu este usor sa gaseasca firme care sa produca volumul cerut de ei si la un pret scazut.
    Cum am mai spus au ales o firma de aeronautica sa le faca cromarea datorita unui standard de calitate ridicat.
    Dar cerinta lor de volum este coplesitoare.
    5 9
  • asta inseamna sa fii mafiot
    4 5
  • Tesla?
    Bine ca recunosc in sfarsit...
    8 9
  • Impresia care mi-o lasa esta ca sunt intr-o perioada critica, fac tot felul de anunturi prin care vor sa mascheze rezultatele financiare slabe din 2014. Mai trebuie sa anunte si un low-cost si au toata panoplia.
    7 8
  • qwerty
    @xxx profit dublu in 2014 fata de 2013 si venituri mai mari cu 1 miliard $ in 2014 inseamna rezultate slabe ?
    5 3
  • @qwerty
    Imi este greu sa spun unde de afla Tesla:
    => pe unele site-uri cifra de afeceri a crescut pentru divizia automobile, la profit sunt la -294mil$, dar au recuperat 217mil$ din vânzarea de certificate verzi catre altii. Ce nu stiu este daca -294 este datorat investitiilor,
    =>alte site-uri anunta un profit de +882mil$ in 2014
    Dar daca te uiti la cum evulueaza Profit Margin trimestrial sunt la -19% in iunie si sunt in usoara scadere începând din martie 2013 când erau la +2%, nu este neaparat o catastrofa, dar sunt in zona gri
    0 0
  • @qwerty
    Ca ordin de marime pt Profit Margin
    VW +4,77%
    Toyota +9,25%
    Ford +5,06
    Mercedes +22,25%
    BMW +7,28%
    0 0
  • AndreiRN
    Elon Musk nu este interesat de profit ci de inlocuirea a cat mai multe masini pe benzina/motorina cu electrice si a spus-o clar de cateva ori. Profitul este un concept Capitalist dar el este un Socialist convins care lucreaza pt un salariu de $1 pe an.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru