Tesla poate continua lucrările la noua fabrică de lângă Berlin: americanii au primit aprobare pentru defrișarea pădurii

de Paul Cosma
Vineri, 21.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a primit aprobarea instanței pentru defrișarea unei păduri pe care va fi construită viitoarea uzină de lângă Berlin, astfel că americanii își pot continua planurile fără întârzieri ce țin de protecția mediului.

Tesla a anunțat în luna noiembrie că va construi prima sa uzină din Europa în apropierea orașului german Berlin, iar planurile vizează producția a 500.000 de unități Model 3 și Model Y începând din 2021.

Uzina va fi amplasată parțial pe o suprafață de teren pe care în prezent se află o pădure de conifere, iar ministrul mediului din statul german Brandenburg, care include orașul Berlin, a acordat autorizație de construcție.

Tesla a defrișat o suprafață de pădure echivalentă cu circa 150 de terenuri de fotbal, până în momentul în care o curte administrativă a statului Brandenburg a decis să oblige temporar Tesla să întrerupă defrișările ca urmare a unei cereri primite din partea organizației de mediu Gruene Liga Brandenburg. 

Aceeași curte a respins acum cererea activiștilor de mediu, decizia fiind definitivă. Astfel, Tesla poate continua defrișarea pădurii și lucrările pentru construcția noii fabrici de lângă Berlin. 

În cazul în care decizia instanței ar fi fost nefavorabilă, Tesla ar fi riscat ca finalizarea uzinei să fie întârziată cu 6 sau 9 luni. 

Via Reuters

Comentarii (13)

  • fan skoda
    Mai bine lasau natura in pace decat sa construiasca o fabrica Tesla. Si au defrisat si foarte mult. La noi prin Transfagarasan deja sunt locuri golase, fara copaci la cat s-a defrisat. Acum cativa ani era o frumusete, dar acuma' au distrus-o astia cu gunoaiele si defrisarile. Si de ce trebuie sa faca fabrica in padure. Elon defapt nu este ecologic decat cu masinile pe care le produce. El vrea doar bani si profit. Din pacate, inca o padure distrusa.
    14 10
  • Ciprian
    Hai sa facem masini eco, dar intre timp hai sa radem cateva hectare de padure. Logica omenirii!
    Si e Germania, ce pretentii sa mai ai de la Romania?
    19 9
  • inexorabil
    @Ciprian, mai elocvent ca tine n-a zis-o nimeni: “logica omenirii”…Numai că nu trebuie inclusă întreaga omenire în ecuaţia imposturii supreme, ci numai cei care nu pot judeca decât la modul “scoală-te de te culcă” :)

    Cu alte cuvinte, vreau să te salvez de la moarte, dar cred că ai avea şanse mai mari de supravieţuire dacă ţi-aş tăia capul.

    Şi, heeeeei, ia să ascultăm, atenţi şi obiectivi, apologia pro-Tesla (nici nu mă îndoiesc: şi îndârjită, şi persuasivă) a vajnicilor eco-moralişti. Eu, unul, sunt numai ochi şi urechi (restul corpului meu îşi face somnul de frumuseţe).

    Pârtie, băieţi! Dar, rogu-vă, în linie dreaptă, nu în slalom…
    8 8
  • fan skoda
    Daca tot atata poluare, mult mai bine m-as sinucide. Dar, ce s-ar face omenirea fara de cugetarile mele..
    Mi-a zis o vecina mai in varsta, ca Tesla va impaduri in alta zona o suprafata de 3 ori mai mare decat cea despadurita aici. Oare s-o cred? De 3 ori mai multa padure si sute de mii de autovehicule cu emisii poluante zero?
    10 3
  • inexorabil
    Oricum, respectiva veste reprezintă picătura care a umplut paharul (certitudinii – chiar dacă turbaţii sclavi ai Gaiei, disperaţi că le fuge pământul de sub picioare, le vor “recomanda” cititorilor să nu “facă din ţânţar armăsar”…sau ce venin “magic” le-o mai turna în urechile minţii preavicleana şi neobosita Propagandă), prin urmare mă văd nevoit să mă adresez, în mod tranşant, lui ACEdikkk şi afinilor: ADIO (pe planul…argumentaţiei) ! De acum încolo, orice veţi afirma va fi folosit împotriva voastră (ca în filmele americane axate pe justiţie). De fapt, se va întoarce automat împotriva voastră (Tesla nu va “reîmpăduri” nimic, ci va trage cu funiile înspre noi, din cosmos, o planetă integral eco; este ca şi cum ţi-ai propune să alungi, fără milă, nişte bătrâni neputincioşi din azil pentru a aduce în loc copii orfani…uau, ce gest “nobil”). Aşa că mai bine aţi evita (ar însemna cel mai înţelept gest posibil pentru voi!) să vă pretaţi la maculatură inutilă, recte la e-pledoarii auto-subminate din start! Asta dacă nu vreţi să vă acoperiţi (şi mai mult) de grotesc…

    Eh, dragi concetăţeni, în mod deloc teatral (cum vor tot insinua “prietenii” mei că ar fi stilul meu) vă asigur (desigur, este un truism) : existau 1000001 alte locuri pe acest Glob unde puteau amplasa fabrica lor; de ce planul lor trebuia să se suprapună cu o pădure?

    Ha-haaa (spectacol previzibil şi distractiv, nu glumă), urmează contraatacuri feroce, dar toate pripite în chintesenţa lor şi, deci, înţepenit necredibile!

    @fan, cum să fie înlăturat un asemenea “argument” (cel despre “reîmpădurire” ) ? Nu realizezi că AM lipeşte cu Super Glue “maximum de potenţial” în materie de e-apărare? Imaginează-ţi craca de care se agaţă înecaţii…N-au alta la dispoziţie, oricât şi-ar scormoni “creierele”, stai liniştit.

    inexo out!
    4 4
  • It's just busines!!!
    Ce rost mai are sa ne tot plangem si sa facem scandale ca sunt taiate padurile si natura are de suferit...Chestile de zi cu zi ca sunt ele masini sau mobilier, imbracaminte si tot ceea ce folosim trebe cumva fabricate...
    Si deci o sa distrugem in continuare planeta pt. ca alta obtiune nu este....
    Probabil ca vom ajunge sa taiem si ultimul copac din lume dar asta nu in viata noastra....
    3 4
  • ovidiu
    ba cum poti fi fan Skoda, ai probleme mari. se vede si in comentariile tale cat creier ai.
    0 4
  • fan skoda
    *continua*
    0 3
  • tc1900
    ca fapt divers, acolo era o padure de regenerare ( cu uz comercial ) , adica nu padure seculara, ( pe care ar fi o crima sa o tai ),

    ati obervat iarna cati brazi se vand in ro, veniti din germania?

    din ce paduri credeti ca le taie, dar atunci nu se mai streseaza nimeni,

    propaganda anti US, asta e tot acest scandal;
    7 3
  • Ciprian
    @tc1900

    Inteleg ce zici, dar TESLA se vrea "intr-un fel". Totul este o afacere pana la urma, dar lasa "impresiile" de companie eco si salvatoare a planetei.
    6 2
  • petrusian
    dupa ce taie padurea mai fac fabrica,sau fac rezidsntiale de lux?
    4 2
  • fan skoda
    Unde este celalalt comentariu al meu ? Iarasi #cenzurare ? Chiar nu va puteti abtine ? Daca stergeti orice comentariu care nu va place atunci de ce se mai poate comenta ?
    1 6
  • Clique
    Cum am mai zis în multe comentarii și toți mi-au sărit în cap.

    Pe Musk nu l-a interesat, nu-l interesează și nici nu-l va interesa salvarea planetei sau protejarea mediului înconjurător.
    El vrea să facă bani și să se impună cât mai repede pe piață atâta tot și nimic mai mult.

    Să înțeleg că în jurul Berlinului nu erau spații goale unde defrișarea nu era necesară ? Hai... las-o moartă.


    @fan skoda în legătură cu dispariția unor comentarii, ele nu sunt șterse, așa am pățit și eu de câteva ori, este un mic bug/glitch de la pagină.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru