Tesla publică prima imagine cu viitoarea uzină de la Berlin: producția SUV-ului Model Y va începe în iulie 2021

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Miercuri, 15.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a publicat o imagine cu designul viitoarei uzine pe care o construiește în prezent în apropiere de Berlin. Noua uzină va produce Tesla Model Y pentru piața europeană începând din iulie 2021.

Tesla a început recent lucrările de construcție la o uzină din apropiere de Berlin, însă până în prezent nu a publicat nicio imagine cu designul final al acesteia.

CEO-ul Elon Musk a publicat însă o imagine generată pe calculator cu designul uzinei, iar aceasta iese în evidență în special datorită numeroaselor panouri solare poziționate pe acoperiș.

Cu numai câteva zile în urmă, Tesla a depus documentele finale la autoritățile germane, potrivit cărora liniile de producție pentru baterii și componente din plastic au fost eliminate din cadrul proiectului.

Noua uzină ar urma să fie finalizată în luna iunie a anului 2021 și va produce cel puțin 100.000 de mașini electrice pe an. Pentru început, americanii vor produce la Berlin Tesla Model Y pentru piața europeană, însă ulterior aici se va produce și Model 3.

Cu câteva luni în urmă, presa internațională a anunțat că Tesla intenționează să deschidă și un centru de design în Europa și că principala țintă pentru amplasare este Berlin, datorită apropierii de viitoarea uzină.

De altfel, constructorul american se află deja în negocieri pentru un spațiu într-o clădire de birouri dintr-un campus de mobilitate din Berlin.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Buna asta cu "centru de design"...ce design nene?!! ce mai poti adauga la forma perfecta de sapun? :)) Cat despre fabrica, mi se pare imensa si primu lucru la care m am gandit a fost calculul de rezistenta al acoperisului si mai ales incarcarea la zapada...habar n am cat ninge la Berlin da va trebui sa suporte ceva greutate...spor la treaba mr Musc!!
    6 6
  • ACE - Craiova
    Tot mai aproape de realizare efectiva si angajare 12-15.000 persoane, cam cat DACIA noastra....

    Asteptam reprezentanta TESLA si service...
    8 2
  • @cos. Nu vor fi probleme cu zapada pe acoperisul plat,o sa puna cateva freze de zapada pe benzina in doi timpi in anotimpul iernos.
    10 7
  • @Ace craiova... Dacia e la noi dar nu mai e a noastră...
    5 4
  • Edikkk
    Continental închide o fabrică în Spania şi o fabrică în Mexic, pe motivul Covid

    dar realitatea este mult mai dură, producătorii de maşini electrice au totul intergrat vertical, mai puţin bateriile

    astfel integratorii de componente auto depind puternic de maşinile termice care uşor uşor sunt în scădere


    Abia aştept 2021 august când toţi producătorii europeni vor fi "luaţi prin surprindere"
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru