Tesla se află pe ultima poziție a clasamentului întocmit de JD Power în SUA privind calitatea automobilelor: Dodge și Kia își împart primul loc

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Joi, 25.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
JD Power a finalizat în SUA un nou studiu cu privire la calitatea mașinilor. Dodge și Kia împart prima poziție a topului, în timp ce Tesla ocupă ultima treaptă a clasamentului. Acesta a fost primul an în care constructorul american a fost inclus în studiul privind calitatea mașinilor.

Compania JD Power a întocmit în SUA un nou clasament privind calitatea automobilelor. Anul acesta, 87.282 de posesori de mașini noi au răspuns celor 223 de întrebări pregătite de specialiștii companiei JD Power. Studiul s-a desfășurat în intervalul februarie - mai și au fost incluși doar clienții care au cumpărat mașinile cu maxim trei luni în urmă.

Pentru prima oară, JD Power a inclus brand-ul american Tesla în topul privind calitatea automobilelor. Conform studiului, clienții au raportat 250 de probleme la 100 de mașini, producătorul american fiind poziționat pe ultima treaptă a clasamentului.

Conform rezultatelor, cele mai apreciate brand-uri privind calitatea mașinilor au fost Dodge și Kia. Clienții celor două mărci au raportat 136 de probleme la 100 de mașini.

Chevrolet și Ram își împart următoarea poziție a topului, cu 141 de probleme la 100 de mașini. Pe ultima treaptă a podiumului se află Genesis (142 de probleme la 100 de mașini).

Volkswagen este cel mai bine plasat brand european cu 152 de probleme la 100 de vehicule, în timp ce mărcile premium de pe Bătrânul Continent s-au clasat sub media de 166 de probleme la 100 de mașini.

Via | JD Power

Comentarii (25)

  • Anonim
    Pfuuuu electrica lui peste prajit . Cand am zis ca materialele si finisarile in Tesla sunt la nivel de Fiat au sarit toti Buhnicii vai cum Tesla ? Asa de calitate sunt si componentele " motorului " electric si bateriile .
    27 18
  • @ Anonim
    te rog sa fii impartial!!!

    ce scrie mai sus? Audi, Volvo si Mercedes? in coada listei?
    alaturi de Tesla, in coada clasamentului?

    Dar tu vrei sa ne spui ca electric e naspa....am inteles...
    audi e bun ca scoate fum! :))
    23 20
  • Parere
    Dodge, cea mai proasta marca americana din toate timpurile a ajuns pe primul loc la fiabilitate. Dracu' sa creada minciunile americanilor. Despre europene stiam ca sunt pe ultimele locuri (Audi, Bmw, Mercedes) dar acum vad ca o dau in balarii cu marcile locale. Trebuie sa incerce sa iasa si ei din criza cumva, ca in ultimele decenii ii toaca japonezii pe toate fronturile.
    16 14
  • inexorabil
    La o discuţie recentă cu @mip (în privat), am conchis amândoi că JDP a luat-o razna, fără supărare…Noile lor clasamente sunt (nu par) de-a dreptul fanteziste!

    Tocmai JDP, pe care l-am apreciat atâta, să mă dezamăgească în asemenea grad…Chiar şi anti-electric cum sunt, nu concep ca Tesla să figureze pe acest foarte ruşinos ultim loc. Uitaţi-vă şi la Toyota. Cum este posibil să fi ajuns sub “media industriei” ?! Sau, după viziunea “realistă” a autorilor, Audi oferă tinichele pe piaţă! Chevrolet mai bun decât Buick?! Aş fi râs cu lacrimi altădată. Dar Porsche? Cum de s-a “scufundat” atât de pe un loc fruntaş?

    Surpriza care mă lasă fără aer se numeşte Dodge. La pachet cu sub-divizia Ram. Chiar aşa? Şi vor începe americanii de rând să le ia cu asalt în detrimentul multor altor mărci sau cum?

    Dacă aş “pune botul”, m-ar lua cu ameţeală. La urma urmei, cât de relevante pot fi nişte studii care evaluează fiabilitatea maşinilor raportându-se la primele trei luni de la achiziţie? Apropo, AM, sigur aţi scris corect? Nu trei ani? În primele trei luni, este indiscutabil că de abia începi să parcurgi perioada de garanţie, în care, teoretic, n-ar trebui să apară nicio problemă tehnică în regim normal de exploatare! Nostim sau nu, în funcţie de acest criteriu, şi mărcile de pe “podium” ar fi “stricabile”, chit că mai puţin decât restul!

    Oricum, ceva sigur nu este în regulă…Da, ştiu, Dane (Grecu) : să mai cred în clasamente! Cred, dar musai în cele constant serioase, care nu încep să-şi bată joc…Şi, oricum, mă îndoiesc că s-ar orienta vreun potenţial client după CR sau JDP. Fie el şi dotat cu cultură auto prezumtiv superioară, recte client nord-american.
    13 17
  • Anonim
    Da electrica combinata cu Tesla o mizerie de masina ffff scumpa !!! Grupul cu fumul indiferent cat va sta in gat sta mult mai bine nu se compara calitatea materialele si asambalarea fata de Tesla .si asta in clasamentul unui organism made in USA ! Impartial la ce sa fiu ? La un lucru evident ca Tesla nu este o masina fiabila ? Am dreptul meu la opinie nu impartasec ideia de masina electrica in momentul de fata . Electrica = scumpa , fara autonomie , retea de incarcare ca si inexistenta , cand nu se va mai da curetul moca la incarcare o sa fie la fel de economica ca o benzinara . Nu achiesez la spalarea pe creier ca automobilul este poluatorul nr 1 al planetei . Sunt termocentrale , vapoare , avioane si multeee alte mizerii inclusiv fumatorii de pe planeta asta . Ca tigara inbolnaveste mai mult decat alte alea
    10 16
  • E si normal ca Dodge sa fie pe primul loc. Vinde aceleasi masini de ~20 de ani.
    10 4
  • Eu cand spuneam ca Tesla are probleme de calitate, usi, aripi, faruri, nealiniate, banchete care nu sunt prinse bine, scursuri de vopsea, infiltratii de apa...deocamdata vand, dar daca nu rezolva aceste probleme pana cand piata va fi plina de electrice cu o calitate superioara, de la ceilalti producatori, vor scadea la vanzari. Mai putin pe bursa probabil :).

    Mareane, cum e cu Volvo si satisfactia ?

    @inexo

    Nu trebuie privit ca un adevar absolut acest top, aici sunt defecte la gramada, deci si minore, Toyota ramane un brand fiabil per total, dar Tesla chiar are probleme de calitate, se cumpara pentru ca arata bine, au performante si autonomie, dar asta nu va mai tine mult.
    23 5
  • @ Anonim
    Opinia ta seamna doar a lozinca si nu are treaba cu realitatea:

    1. " Tesla nu este o masina fiabila" - gresit - este o masina aroape la fel de fiabila ca un audi, mercedes, volvo sau land rover

    2. Electrica = scumpa , fara autonomie - fals - ce masina de 60 k euro atinge suta in 2,5 secunde? ca tot vorbim de Tesla...650 km autonomie electrica poate fi in multe cazuri peste autonomia unui motor pe benzina de pana in 2l...ce este peste 2l are autonomie si mai mica...

    3 retea de incarcare ca si inexistenta - fals - consulta harta statiilor de incarcare http://masinaelectrica.ro/harta-statii-incarcare/ - romania are peste 400 de statii de incarcare - iar daca luam in calcul ca masina electrica poate fi incarcata de la orice priza atunci reteaua creste considerabil ----expansiunea statiilor nu stagneaza

    4. , cand nu se va mai da curetul moca la incarcare o sa fie la fel de economica ca o benzinara - FALS - oricine va putea sa-si monteze panouri solare pe bloc sau la casa, iar deplasarea in oras va fi gratuita.

    5.Sunt termocentrale , vapoare , avioane care polueaza - da. asa e - in luna mai in canada a avut loc zborul inaugural al celui mai mare avion comercial full electric, majoritatea companiilor de shipping testeaza noile tehnologii bazate pe tehnologii solare: http://www.climateaction.org/news/major-shipping-company-tests-solar-for-cargo-ships

    Ce sa vezi, tehnologia evolueaza gradual in toate segmentele....
    Este normal sa fie push pe autovehicule pentru ca sunt principalul factor de poluare in orase....

    Dar tu de ce te-ai luat asa? Business in service auto, benzinarie, statii ITP, magazine de piese? aaa?
    Te vad ca ai fi in stare sa ne convingi ca si pe abur e mai ok decat electrica...
    17 15
  • vw sta bine, dar
    volvo a devenit premium si s-a lipit de mercedes si audi.
    Iar tesla sint nave spatiale (Challenger , Columbia, dar mai degraba Apollo 1) precum a zis edikkă al nostru.
    6 9
  • Fanii Tesla trebuie sa stea linistiti, se poate lansa un update over the air pentru panel gaps, este mai dificil, dar nu imposibil, cea mai valoroasa companie ever poate face orice.
    18 7
  • @@Anonim
    1. sta mai prost. Cred ca se vede clar din diagrama
    2. la o acceleratie din aia ti s-a dus 10% din baterie, asta daca nu ia foc. Da timpul de incarcare? Timpul? Cat e timpul? Aici e durerea si din cauza asta nu-ti vine sa-i dai talpa.
    3. Reteaua e slaba pentru ca statiile de putere sunt putine. Restul nu conteaza ca nu vrei sa stai cu orele departe de casa.
    4.Oricine poate sa-si monteze panori pe bloc?!!? Ce-ai baut amice? Se dau panori gratis pe undeva? ca vreau sa-mi trag fir pana la parter.
    5. Ce amuzanti sunt astia care au fost corijenti la fizica. Si cred ca si la matematica pentru ca nu cunosc masura. He he he. Da o sa zburam cu avionu electric. Ptiu Drace sa nu te deochi.
    15 9
  • @@@Anonim
    Da faliment service-ul auto?
    zi drept...nu e mai simplu asa?

    Daca comparam cate masini pe benzina au luat foc vs cate masini electrice nu cred ca ai vrea sa iei parte la discutie

    Statiile vor fi din ce in ce mai multe spre disperarea unora ca tine...vor fi ata de multe incat lumea isi va permite sa incarce numai 10 minute :)))

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/primul-zbor-comercial-efectuat-cu-un-avion-cu-propulsie-electrica-a-avut-loc-in-canada-1230014

    Ba Nila, mare ninune sa zboare avionu electric!!!!

    Nu-ti mai zicem nimic ca vad ca te cam ataci....
    9 12
  • inexorabil
    Tocmai, Dane, indiferent cât de “mică” ar fi hiba şi de ce natură ar fi, tot nu trebuie să existe în perioada de garanţie! Mai ales în primele săptămâni de utilizare!! Şi fix în aceste vremuri “avansate”, când ar fi de presupus că şi calitatea (totală) ar fi atins culmile perfecţiunii, nu doar tehnologiile în sine, nu? Zic şi eu, judecând după câte fonduri i se alocă (tot mai multe, că doar de aceea se strâng ciorchine companiile auto: să investească masiv în “standardele şi cerinţele calităţii”), evitând, în schimb, statisticile realizate de service-uri :D
    10 4
  • avionu
    https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/cel-mai-mare-avion-100-electric-zboara-joi-pentru-prima-data-cand-ar-putea-fi-folosit-pentru-transportul-pasagerilor-1314023

    ni ma...si asta zboara
    5 5
  • Nu-i nimic ca e pe ultimul loc Tesla. Valoarea actiunilor se mentine la cote stratosferice si se pare ca sunt destui indivizi care cumpara masinutze cu baterii. Deci care e problema? Toata lumea e happy. :) Cum sa nu te bucuri si sa-ti razi in barba cand ai dat 130.000 de dolari pe o masina si apare un top de-asta? :))))




    PS: I whisper to myself WTF? about 20 times. Every day...
    10 6
  • portavionu
    nu numai ca ati fost corijenti la fizica si la mate, dar vad ca si la romana si logica stati prost. Toate atributele analfabetului functional.
    Am citit si eu de avionul electric minune care va transporta pasageri.
    Noua (9) pasageri timp de 20-30 (fata aer condtionat) de minute cu viteza medie de 180km/h. Deci va parcurge circa 60-90 de km dupa caz. Oau!!! Ce progres!!! Si spera sa aiba o autonomie de 160 de km la sfarsit. Oau, o sa putem merge la ski la Poiana cu avionul! Si eu care speram sa merg in Grecia cu aeroplanul electric ca cu masina electrica nu se poate si cu cea cu benzen zice Edikkk ca e retrograd si chiar de-a dreptul reactionar.

    Asa e, zboara. Dar si un balon zboara ceva cand il dezlegi la gura insa ramane resuflat la sfarsit. ca si voi electrobaieti. Fiti binecuvantati si sa va dea Domnul minte pana la urma.
    10 11
  • Edikkk
    Alo portavionul revino-ti !

    1) Tesla NU ARE PROBLEME DE FIABILITATE ci de calitate
    2) topul e ciudat... Dodge... mmm.... dar Chevrolet ???
    3) Avionul electric este pentru distanţe mici - transport continent - insule şi are avantaje foarte mari
    Costul combustibilului extrem de mic
    Nu există probleme de altitudine, înclinare pentru arderea combustibilului - pentru că nu există

    Nu este o soluţie globală DAR ESTE UN PRIM PAS al AVIONULUI ELECTRIC !

    4) există deja 3 vapoare FULL ELECTRICE - două de cargo şi unul de pasageri în China şi Japonia ! care funcţionează zi de zi !

    Aşa că cei din epoca bronzului uşor cu criticile.

    Hai să vedem din acest top, câte au camere video faţă, spate şi laterale... sau câte au încălzire şi răcire scaune faţă şi spate (doar încălzite spate)
    sau să conduci pe autostradă ore fără niciun picior şi o mână acolo de siguranţă doar

    AUD ???

    Încă puţin şi începeţi cu "căruţa deasupra tuturor "
    13 12
  • @portavionu
    IBM isi cere scuze de la portavionu' ca a produs in 1981 primul personal computer mare ca dracu cu performante de tot rasul fata de un laptop cu procesor i7 din 2020.

    Motorola isi cere respectos scuze de la portavionu pentru ca in 1973 a produs o caramida de telefon mobil, ce nu poate fi comparata cu un iPhone din 2020.

    Nu fi ca portavionu'! Pune mana pe carte!
    Da o sansa tehnologiei. Tehnologia evolueaza pe banii tai!

    Alege sa finantezi electrificarea nu extractia de petrol!
    13 8
  • Firicel
    Cu Tesla, fara Tesla ... sau "deliciile nemtesti ale romanilor" ... Felicitari orezariilor aia necunoscuti pt cultura in masa a romanilor ...
    Felicitari KIA !!!
    8 5
  • no, acu e dodge in frunce ?
    ca doar cind am vorbit cu @inexorabil erau pe primele doua locuri genesis si kia parca ... acu l-au schimbat !

    apoi io nu pot sa ma incred in JDPower ...
    in primele 3 luni ce pana mea de vultur argintiu sa se buleasca ?
    daca un client ii tolomac si nu stie cum sa foloseasca masina, mai ales ca acuma au atitea briz-briz-uri electrice pe ele, hopaaa, el fuge la dealer sa ii ia la 11 m si ... la urma isi da seama ca de fapt el a fost bolovan nu masina !!!
    daca cumva ii trimite JDP o cerere de participare la studiu, hopa si el cu gura mare !!! si asa ne pomenim cu niste aberatii de acest gen !!!

    dodge/chrysler/jepp/ram au facut masini cu probleme ... multe, de vreo 40 de ani incoace !!! modelele lor mai rasarite (3 din 5 stele) erau colaborari cu altii gen mitsubishi, mercedes ...
    oricum, de la ei as lua doar jeep (wrangler sau gr cherooke) ... nu ca-s bune, ci pt ca au capacitati off-road bune si pot fi usor modificate ... dar cum sunt destul de scumpe chiar si uzate, nu ma prea inghesui ...

    drumuri bune s-aveti !
    da' nu-i bagati in sama pe aia de la JDP ... parerea mea ...
    9 3
  • @@porcavionu
    vorbim de masini nu de electrocasnice baiete.
    Iar n-ai inteles nimic.
    Mai lasa odata jocurile alea pe calculator si revino in viata reala.

    Pa banii mei, ai dreptate, nu aleg eu sa se dea subventii pentru produse scumpe si proaste pe care altfel nu le-ar cumpara nimeni.

    Pana una alta talpa la fosile cat cuprinde. E alegerea mea.
    Vorba unui mucalit. Zi de zi Diesel desupra tuturor.
    3 14
  • Masinile scumpe, premium sunt la coada...din cauza ca americanii bogati au pretentii pentru banii pe care ii dau. Se pare ca masinile respective nu se ridica la pretentiile lor. Toti producatorii cauta doar reduceri de costuri si maximizarea profitului.
    Daca la un roman (oricat de bogat se viseaza el), i-ar da un Mercedes nou, stati linistiti ca ar fi foarte multumit de el. El e multumit si cu coaja de 178 000 km "reali" adusa din Germania.
    5 9
  • tc1900
    inexorabil

    de curiozitate tu te-ai suit in viata ta in vreun dodge american, sau esti bun doar la dat cu parerea si in versuri?
    3 4
  • Jenibili
    Ha ha ha, inventeaza astia numai sondaje inchipuite, doar-doar vor mai taia oleaca din elanul Tesla.
    Eu, dupa ce am vazut acest top, nu mai vreau Tesla, defapt, nu mai vreau sa aud de electrice.. ha ha ha, glumeam, doar de topuri nu mai vreau sa aud :D
    3 7
  • @jenibili
    Sondajele sunt bune doar cand convin unora, nu ?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru