STUDIU: Conectarea telefonului la mașină, principala problemă de care se plâng clienții

de Paul Cosma
Marti, 14.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu efectuat în Statele Unite a scos la iveală conectarea telefonului la mașină ca fiind cea mai mare problemă întâmpinată de proprietarii de autovehicule noi.

Analiștii de la J.D. Power au întocmit un raport privind problemele cele mai supărătoare pe care le semnalează proprietarii de mașini noi în primele 3 luni de la achiziție, în studiu fiind incluse 100 de vehicule. 

Potrivit analizei, 25% dintre probleme sunt legate de sistemul de infotainment, principala nemulțumire a clienților fiind conectarea telefonului prin Android Auto sau Apple CarPlay. Analiștii susțin că problemele par să fie accentuate de creșterea popularității sistemelor wireless. 

“Clienții vor conectivitatea wireless, iar industria a reacționat. Totuși, acest aspect a creat o provocare tehnologică atât pentru producătorii auto, cât și pentru dezvoltatorii software. De obicei, producătorii sunt cei învinovățiți de clienți, dar este o vină împărțită. Clienților însă nu le pasă, vor ca telefonul și mașina să comunice între ele,” a explicat unul dintre analiștii J.D. Power. 

Studiul american este la a 35-a ediție în 2021, fiind bazat pe răspunsuri la 223 de întrebări de la peste 110.000 de persoane. 

“Clienții sunt prinși la mijloc atunci când telefoanele și mașinile nu se conectează corespunzător.

Există numeroase exemple de smartphone-uri care nu se conectează așa cum ar trebui la noile vehicule, au subliniat analiștii. 

Via Carscoops

Comentarii (7)

  • Bine, nu este cazul României. Este vorba despre țările civilizate, pentru că la noi, oricât ar fi mașina de dotată și de nouă, melteanul tot cu telefonul în mână sau la ureche merge.
    19 0
  • Edikkk
    Asa este! Am un telefon cu fise(un pic uzat moral),nu vrea neam sa se conecteze la Tesla mea cu baterii AA!
    11 6
  • Edikkk
    probleme, NU la maşinile Tesla, la care totul merge foarte fluid
    4 10
  • Seriff
    https://www.youtube.com/watch?v=v2FsUzE1XgA
    Sunt bune Tesla, pana se strica, dupa platforma si fuga la reprezentanta. Masini urate, inutile si uzate moral cand stau in parcare la Lidl
    5 6
  • Edikkk
    Meai Sea Riff

    1) situaţia care o prezinţi este DUPĂ UN UPDATE Tesla
    2) individu din filmuleţul Youtube avea mai multe comentarii, în care i se zicea că trebuie să facă un reboot manual şi se rezolvă, fără probleme
    3) individul din filmuleţ de fapt, spre sfârşit se vede că Tesla a început să funcţioneze, doar că nu a filmat mai departe !!
    4) cap pătrat trebuia DOAR să aştepte să se termine procesele post update şi totul merge bine

    Cine şi-a făcut update la Samsung şi Apple ştie că după update, după restart apoi, există un timp de post update, proces care mai ia ceva timp, nu e că gata a terminat.

    Chiar vine după, la final, un mesaj cu update terminat cu succes.

    Dacă vrei să cauţi erori software Tesla, trebuie să cauţi muuult mai bine, decât vrăjeala care ai ales-o.
    5 4
  • Lucrurile stau cam asa: noile masini au bordurile si conectivitatea facuta pe placul tinerilor de pana in 30 de ani obisnuiti cu tehnologia dar masinile noi le cumpa cei de peste 40 de ani care suspina ca nu mai au CD player. Mie unul imi lipseste CD-playerul.....Asa sunt dinozaurii. La masina cea veche, apas PLAY si canta piticii. La cea noua....alege sursa, porneste youtubemusic din telefon...alege biblioteca......
    Daca aveam Peugeot 308 trebuia sa mai alerg prin meniuri si dupa ventilator, aer si mai stiu eu ce. (eu am o Astra K)
    5 1
  • Iulius
    Nu e totul chiar o țeapă, eu am folosit acum peste 10 ani Dura Lube la o Dacie 1310 cu 60.000 la bord și efectul a fost miraculos, motorul a început să toarcă că o pisică și nu a mai consumat așa mult ulei.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru