Soluție temporară: BMW livrează mașini fără Apple CarPlay și Android Auto, din cauza crizei de cipuri

de Alexandru Monenciu
Duminica, 08.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, constructorul bavarez de automobile livrează, pe anumite piețe, mașini fără Apple CarPlay și Android Auto din cauza crizei de cipuri. Acestea vor fi instalate, ulterior, printr-un update over-the-air.

Criza mondială de semiconductori continuă să afecteze industria auto. Potrivit estimărilor făcute de BMW și Mercedes-Benz, aceasta ar putea continua chiar și anul viitor.

Pentru a nu suspenda producția, BMW a schimbat furnizorii de semiconductori, dar piesele nu au fost 100% funcționale. Tocmai de aceea, potrivit informațiilor apărute în presă, constructorul din Munchen livrează acum mașini fără Apple CarPlay și Android Auto.

Acestea vor fi instalate, ulterior, printr-un update over-the-air. Ar fi afectate vehicule livrate în piețe precum Statele Unite ale Americii, dar și țări din Europa, inclusiv Franța și Italia.

Tot din cauza crizei de cipuri, în luna noiembrie 2021, BMW a fost nevoit să elimine sistemul Head-Up Display din oferta mai multor modele comercializate în Germania.

Recent, Mini a anunțat că nu mai produce, cel puțin pentru moment, modele echipate cu transmisie manuală. Motivul este același.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    BMW ar putea sa vanda doar sigla.... masina o vei primi ....mai tarziu....
    12 1
  • Nu sunt singurii care taie din opțiuni.
    5 1
  • Dacă bine înțeleg lipsesc componente (hardware) si reduc din opțiuni, totuși este bine ca încă se poate comanda inutilul gesture control. Ce nu înțeleg este cum se poate rezolva over the air? Ne ducem naibi… o sa plouă cu semiconductori si se vor înfige exact unde trebuie in masina.
    20 3
  • De toată jena să spui că cipurile care acum nu sunt instalate pe mașini, se vor instala prin update-uri de soft over the air. De fapt, pentru cipuri, vor trebui să meargă în service. Doar aplicațiile se vor instala prin internet.
    15 0
  • Interesanta declaratia BMW: se vor instala cipurile cu update over the air :))
    Oare cei ce cumpara, inteleg cum functioneaza asta? Abia astept lamuriri.
    Daca fac update over the air la cipuri, in scurt timp vor putea rezolva si cate o pana de cauciuc tot over the air, distributii, schimburi de ulei tot over the air...
    17 1
  • Da, foarte interesanta informatia asta (hai sa o lasam la stadiul de informatie ,ca imi e greu sa cred ca cineva a spus atatea ambiguitati intr-o declaratie) . Deci ,pe langa "ceata" cu chip-urile montate "ota" ,mai aflam si ca de fapt BMW si-a schimbat furnizorul/ii de chip-uri si astea sunt mai slab calitative si ma intreb acum ce o insemna ca NU sunt 100% functionale, adica o parte din ele nu functioneaza sau toate functioneaza dar nu cum ar trebui !!?? Imi aduce aminte de vremuri cand produsele de folosinta indelungata erau achizitionate " la noroc" , adica daca iti cumparai o Dacie te rugai sa prinzi una buna ,reglata bine si cu motorul construit cum trebuie si asa era si cu alte produse gen televizoare, frigidere, etc., eram copil dar imi aduc clar aminte despre asta. Imi pare incredibil la ce s-a ajuns in industria auto.
    Si mai este ceva interesant, cum adica Mini nu mai produce cutii manuale din aceeasi cauza(=criza semiconductori) , pai ce , sunt mai multi la cutiile manuale decat la cele automate !!?? Ma asteptam sa se intample invers, sa produca/ofere ceva mai multe manuale decat automate ! Nu mai pare nimic logic in ziua de astazi..!!
    8 1
  • au spus ca au apelat la alt furnizor de chipuri, deci softul actual nu recunoaste noile chpuri. Update-ul over-the-air se va face ca software-ul sa recunoasca noile chipuri.
    In concluzie - chipurile exista fizic, dar softul le va recunoaste dupa update.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru