GM vrea să renunțe la Apple CarPlay și Android Auto pentru un sistem propriu

de Tiberiu Safta
Luni, 03.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la General Motors au anunțat că vor să renunțe la sistemele multimedia bazate pe Apple CarPlay și Android Auto. În locul lor, GM va monta un sistem propriu, mai bine adaptat pentru mașinile sale.

Apple CarPlay și Android Auto sunt două aplicații omniprezente în toate mașinile noi din prezent. Deși mulți producători de automobile își dezvoltă propriile sisteme de operare pentru dispozitivele centrale multimedia, acestea sunt compatibile cu aplicațiile dezvoltate de cele două companii care domină piața telefoanelor mobile.

Acum, însă, au început să apară producători care vor să renunțe la sistemele oferite de Apple și de Android. Unul dintre acești producători este General Motors. Gigantul american a anunțat oficial că va renunța la cele două sisteme în favoarea unuia propriu pentru viitoarele sale modele de serie, în special pentru cele electrice.

Noul sistem de operare dezvoltat de GM va fi bazat pe sistemul software Ultifi. Concernul american spune că un sistem de operare propriu oferă funcționalitate mai bună pentru o mașină față de un sistem care trebuie accesat prin telefon. De exemplu, GM promite funcții mai avansate pentru navigație, care poate găsi rute eficiente pentru mașinile electrice și chiar stații de încărcare.

Mai mult, GM mai spune că sistemul său va fi mai ușor de actualizat cu aplicații dezvoltate de producător sau de către alte companii.

Noul sistem de operare își va face apariția la modelele electrice ale concernului american. Primele modele care vor primi noul sistem sunt: Chevrolet Blazer EV, Chevrolet Equinox EV, GMC Sierra EV și Cadillac Celestiq.

via General Motors

Comentarii (1)

  • Banditos
    Poate ca porcaria de sistem de operare de la Toyota a fost doar o simpla intamplare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru