Tesla şi Toyota ar putea colabora pentru o nouă maşină electrică

de Bogdan Mirică
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce au dezvoltat împreună o versiune electrică a vechii generaţii RAV4, Toyota şi Tesla au în plan un nou proiect important, o nouă maşină cu emisii zero.

Doi pionieri în segmente diferite, unul axat pe dezvoltarea celor mai populare maşini hibride şi altul devenit deja un expert în propulsia electrică, Toyota şi Tesla vor să colaboreze în continuare. Cele două companii şi-au mai dat mâna şi în trecut, când au construit o versiune electrică a modelului Toyota RAV4.

Crossover-ul utiliza un motor electric de 156 de cai putere, ţinut în viaţă de bateriile Tesla, care puteau garanta o autonomie totală de 161 de kilometri. Vândut în California, Toyota RAV4 EV nu s-a bucurat de un succes deosebit.

Chiar şi aşa, Tesla şi Toyota vor să continue colaborarea şi pregătesc un nou parteneriat, după cum anunţă însuşi Elon Musk, preşedintele companiei americane. Deşi nu a vrut să detalieze posibilităţile de colaborare, Musk a precizat totuşi că cele două grupuri ar putea să lucreze împreună, în următorii doi sau trei ani, la un proiect important.

Deşi nu există planuri pentru un vehicul dezvoltat de la zero, Toyota şi Tesla ar putea repeta experimentul cu RAV4 electric.

De cealaltă parte a baricadei, constructorul japonez a preferat să nu comenteze zvonurile.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru