Tesla va crește automatizarea pentru producția SUV-ului Model Y: americanii simplifică radical sistemul de cabluri electrice

de Daniel Popescu
Marti, 23.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va implementa un nou proces de fabricație pentru sistemul de cabluri care va permite creșterea automatizării în producția de mașini. Primul model care va beneficia de automatizare sporită este SUV-ul Model Y.

Tesla a anunțat în această săptămână ca va implementa în viitorul apropiat un nou proces de fabricație pentru sistemul de cabluri al mașinilor sale.

Constructorul american a gândit o soluție alternativă cu scopul de a simplifica procesul de producție, ceea ce va permite creșterea gradului de automatizare pentru implementarea sistemului de cabluri.

Noul proces de fabricație permite inclusiv scăderea lungimii totale a cablurilor utilizate, potrivit unor schițe depuse de Tesla pentru obținerea patentului pentru acest sistem.

Noul proces de fabricație va fi utilizat în premieră pentru producția viitorului SUV Tesla Model Y, iar această strategie are potențialul de a permite creșterea producției fără ca producătorul american să angajeze un număr ridicat de oameni.

Elon Musk, CEO-ul celor de la Tesla, a oferit și câteva cifre concrete despre avantajele noului sistem. Astfel, Model Y ar urma să aibă în total doar 100 de metri de cabluri, comparativ cu cei 1.5 kilometri de cabluri de care dispune în prezent Model 3 sau cu cei 3 kilometri de cabluri integrați într-un Model S.

"Un ansamblu pentru ușă poate conține un controller care gestionează mai multe dispozitive, cum ar fi componentele pentru închiderea ușii, componentele pentru iluminare sau componentele audio.

Pe lângă scăderea lungimii cablurilor, abilitatea de a conecta aceste subansamble va scădea timpul de asamblare, ceea ce va conduce la creșterea productivității", menționează Tesla.

Constructorul american a încercat să forțeze automatizarea procesului de producție și în cazul lui Model 3, însă acest lucru a condus la o serie de defecțiuni tehnice pe linia de asamblare, ca urmare a faptului că modelul fusese lansat înainte de dezvoltarea noilor soluții de automatizare. Teoretic, aceste probleme nu ar trebui să se repete în cazul lui Model Y.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Model Y va avea un succes URIAS pe intreg mapamondul !!!!
    Asteptam sa apara odata si reprezentanta din Romania si ....mai ales.....PRETURILE......
    8 2
  • Edikkk
    Sincer nu exagerez... ESTE O ŞTIRE EXTREM DE IMPORTANTĂ !!

    ERA PREVIZIBILĂ ! dar credeam că primul pas îl vor face integratorii gen Bosch, Continental, Delphi pentru subansamble dar wow ştirea vine din partea Tesla!!!

    Încă un pas înainte (deja sunt mult în faţă) faţă de concurenţă !

    Uimitor bravo Tesla!


    PS mai există o soluţie îmbunătăţită pentru cea cu controlere... sunt curios cine o va face în viitor!!??
    6 1
  • mircea badea
    si mai fenomenal ar fi sa renunte la suv-uri!
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru