Tesla va începe în 30 decembrie livrările primelor unități Model 3 produse în China: primii proprietari vor fi angajații companiei

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Sambata, 28.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că va începe în 30 decembrie livrările primelor unități Model 3 produse în China, la numai 357 de zile de la startul construcției uzinei din Shanghai.

Tesla a început în 7 ianuarie construcția unei uzine auto la Shanghai, care a fost finalizată în toamna acestui an și care a devenit în același timp și prima fabrică de mașini din China deținută integral de un constructor străin.

Ulterior, în luna octombrie, constructorul american a început producția lui Model 3 la noua uzină, iar acum oficialii mărcii au anunțat că primele 15 unități vor fi livrate clienților în 30 decembrie.

Cu această ocazie, Tesla va marca și un nou record pentru un constructor auto străin prezent în China: va livra primele mașini produse la numai 357 de zile de la startul construcției uzinei.

Așa cum a devenit o obișnuință la Tesla, primele unități Model 3 produse în China vor ajunge la angajații companiei care au comandat-o. Anterior, Tesla își propusese să înceapă livrările până la startul noului an chinezesc (25 ianuarie 2020).

Pe termen lung, Tesla intenționează să ajungă la o producție de 250.000 de unități pe an la noua uzină din Shanghai, după ce va introduce și liniile de producție și SUV-ul electric Model Y.

Tesla a produs circa 260.000 de mașini în primele nouă luni ale anului și va raporta cel mai probabil aproximativ 360.000 unități produse pe parcursul întregului an. Astfel, noua uzină de la Shanghai va ajuta compania să crească semnifiativ producția globală, la care se va adăuga din 2021 și viitoarea uzină europeană de la Berlin, care va avea o capacitate de producție de circa 500.000 de unități pe an.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru