Tesla vrea să înregistreze denumirea Model E, Ford are obiecţii: "E asemănător cu Model T"

de Mircea Meșter
Vineri, 23.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S şi viitorul Tesla Model X vor avea un frate mai mic, acesta urmând să fie denumit Model E. Tesla a depus cererea de înregistrare a numelui, însă Ford are obiecţii deoarece acesta seamănă mult cu cel al lui Ford Model T.

După ce a lansat pe piaţă apreciatul Model S şi dezvoltă şi pregăteşte de lansare SUV-ul electric Model X, compania americană Tesla are în vedere prezentarea ulterioară a unui al treilea model full-electric. Acesta va purta numele Model E, iar constructorul californian a depus deja la Oficul American de Patente şi Mărci o cerere pentru a înregistra această denumire.

Deşi Tesla nu a confirmat oficial aplicaţia, ea a devenit publică odată cu publicarea pe siteul oficiului american care se ocupă de mărci înregistrate. De altfel nu este pentru prima dată când numele Model E este vehiculat în presă, chiar Elon Musk confirmând pentru publicaţia americană Jalopnik acum un an posibilitatea ca această denumire să facă parte din gama mărcii: "În mod clar vom avea mai multe modele după Model S şi Model X. Poate un Model E", spunea atunci directorul Tesla Motors.

Numele Model E pare a fi unul logic pentru continuarea gamei Tesla, însă unul dintre marii constructori americani ar putea avea o problemă cu apariţia acestuia în peisaj.

Este vorba de Ford, care acum 13 ani a făcut o plângere oficială din cauza faptului că în peisajul auto american apăruse o companie acum defunctă denumită Model E Corporation. Conform plângerii Ford de la acea vreme, Model E era o denumire mult prea similară lui Model T, primul model creat de Henry Ford la începutul secolului trecut. De altfel, Ford a avut două încercări de a înregistra în nume propriu denumirea Model E, însă a renunţat la idee în 2001 şi 2002.

După ce au aflat detaliile cererii Tesla, oficialii Ford au anunţat iniţial că nu vor avea nimic de obiectat în acest sens, însă ulterior, la câteva ore distanţă, unul dintre purtătorii de cuvânt ai brandului american a declarat că Ford va analiza în continuare cererea de înregistrare depusă de Tesla, fără a da detalii legate de ce înseamnă concret acest lucru.

Comentarii (4)

  • normal ca are de obiectat ... devine un brand prea puternic si trebuie sa le bage bete-n roate cumva
    22 3
  • Suna cam ciudat asta, dar daca ei au de obiectat treaba lor.
    11 0
  • AndreiRN
    Ford isi arata arama si cu aceasta ocazie.
    Ei sa se apuce sa faca masini americane si sa nu mai minta lumea.
    3 1
  • mi se pare normal, pai nu a inventat ford cuvantul "Model"? acum serios, ce legatura are piesa de muzeu Model T cu Model E? decat sa piarda timpul aiurea mai bine ar lucra serios la altceva...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru