Tesla vrea să profite de întreruperea producției: americanii vor extinde capacitatea de producție pentru Model Y

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Luni, 23.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va profita de încetarea producției la uzina din Statele Unite pentru a crește capacitatea de producție pentru SUV-ul electric Model Y, pe baza unei strategii folosite anterior și pentru Model 3.

Tesla a fost nevoită să întrerupă producția la uzina pe care o deține în Statele Unite ca măsură de precauție pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, constructorul american a reușit să obțină acordul autorităților pentru ca o mică parte dintre angajați să poată veni în continuare la locul de muncă.

În plus, Tesla a obținut permisiunea de a realiza "îmbunătățiri și fundații la uzină", potrivit unor documente oficiale. Surse din cadrul constructorului au dezvăluit că Tesla intenționează să folosească această permisiune pentru a extinde capacitatea de producție.

Astfel, va fi construită o linie suplimentară de producție într-o structură asemănătoare cu cea a unui cort. Tesla a folosit o strategie similară la lansarea lui Model 3, când a reușit să ajungă mai repede la o producție de 5.000 de unități pe săptămână.

Noua linie de producție care va fi realizată în această perioadă va fi dedicată SUV-ului electric Model Y, iar obiectivul este să devină operațională imediat ce pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 se va reduce suficient de mult pentru ca producătorii auto să-și poată relua activitatea.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru