Teste Euro NCAP: SUV-ul electric Mazda MX-30 și noua generație Honda Jazz au obținut 5 stele la testele de siguranță

de Daniel Popescu
Joi, 12.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric Mazda MX-30 și noua generație a hatchback-ului subcompact Honda Jazz au obținut câte 5 stele la cea mai recentă sesiune de teste de siguranță organizată de Euro NCAP.

Euro NCAP a anunțat joi rezultatele unei noi sesiuni de teste de siguranță. De data aceasta, organizația a evaluat două modele, și anume Mazda MX30 și Honda Jazz.

SUV-ul electric Mazda MX-30 a obținut calificativul maxim de 5 stele, în special datorită rezultatelor bune înregistrate la protecția adulților (91%) și copiilor (87%). De asemenea, modelul japonez a primit un calificativ de 73% pentru sistemele de asistență.

În schimb, organizația menționează că Mazda MX-30 nu a avut un comportament prea bun în ceea ce privește utilizatorii vulnerabili, la care modelul a primit doar 68%.

"MX-30 dezamăgește la abilitățile de evitare a coliziunii cu utilizatorii vulnerabili ai drumurilor prin obținerea unor rezultate mediocre în teste și ca urmare a absenței unor funcții mai avansate", precizează Euro NCAP în comunicatul de presă.

Între timp, Honda Jazz a obținut de asemenea calificativul maxim de 5 stele, iar în acest caz Euro NCAP nu a identificat nicio lacună majoră.

De exemplu, hatchback-ul subcompact a primit 87% pentru protecția adulților și 83% pentru protecția copiilor, în timp ce sistemele de asistență au fost punctate cu 76%.

De asemenea, modelul s-a remarcat printr-o prestație mai convingătoare decât MX-30 la capitolul siguranței pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, acolo unde a obținut 80%.

"Jazz este echipat cu cel mai recent echipament de siguranță, inclusiv frânare automată de urgență și un airbag montat central care protejează șoferul și pasagerul din față în cazul unor accidente", menționează Euro NCAP.

Via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru