Topul celor mai furate mașini din 2022: Mercedes-Benz, în fruntea clasamentului

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu nou, realizat de o companie de verificare a istoricului auto, Mercedes-Benz a fost cea mai furată marcă pe piața mașinilor second-hand în 2022. Platforma a depistat, în total, peste 1000 de vehicule furate anul trecut.

Mercedes-Benz este, cu siguranță, una dintre cele mai populare și căutate mărci pe piața auto second-hand. Chiar dacă marca germană se bucură de foarte mult interes din partea potențialilor clienți pe piața mașinilor rulate, din ce în ce mai multe mașini ale constructorului își fac apariția și pe piața neagră, de unde cresc șansele ca acestea să fie furate.

Potrivit unui studiu realizat de CarVertical, Mercedes-Benz ocupă primul loc în clasamentul mărcilor cu cel mai mare număr de mașini furate în 2022. Platforma online de verificare a istoricului auto a depistat peste 1100 de mașini furate pe tot parcursul anului trecut. Dintre acestea, 14.7% au fost reprezentate de modele Mercedes-Benz.

Pe locul doi în acest clasament este BMW, cu 14.4% din totalul de mașini furate anul trecut. Bavarezii sunt urmați de Audi (10.4%), Ford (7.8%) și Volkswagen (6.8%).

Studiul mai arată că peste jumătate din totalul de mașini furate au fost fabricate între 2014 și 2019.

Cei mai mulți hoți de mașini s-au orientat către modele fabricate în 2017, acestea reprezentând 9.7% din totalul vehiculelor furate depistate anul trecut.

Studiul a analizat informații din 26 de țări diferite: Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Spania, Italia, Țările de Jos, Belgia, Ungaria, România, Lituania, Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Cehia, Polonia, Bulgaria, Serbia, Suedia, Elveția, Danemarca, Finlanda, Australia și Mexic.

via CarVertical

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru