Toyota achiziționează cu 550 de milioane de dolari divizia de mașini autonome de la Lyft

de Alexandru Monenciu
Marti, 27.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul american Lyft își vinde divizia de vehicule autonome cu 550 de milioane de dolari unei companii subsidiare Toyota.

Toyota este una dintre companiile implicate în dezvoltarea de mașini autonome. În urmă cu trei ani, constructorul japonez de automobile a investit 500 de milioane de dolari în Uber, iar acum revine cu o nouă afacere în aceeași direcție.

Woven Plant Holdings, o subsidiară a brand-ului nipon, va cumpăra cu 550 de milioane de dolari divizia de vehicule autonome de la Lyft. Potrivit celor de la The Verge, Toyota urmează să plătească 200 de milioane de dolari în avans, urmând ca restul sumei să fie achitat în următorii cinci ani.

Aceeași sursă susține că cei doi giganți vor bate palma în al treilea trimestru din 2021.

Lyft a înființat divizia de vehicule autonome Level 5 în 2017. La acea vreme, compania americană declara că, până în 2021, majoritatea curselor sale se vor desfășura cu mașini autonome.

La fel ca și în cazul rivalilor de la Uber (care au vândut divizia de vehicule autonome anul trecut), nici Lyft nu își va vedea visul împlinit.

via The Verge

Comentarii (2)

  • altii care visau ca anul asta o sa aiba o masina autonoma pe strada...De fapt era mai mult de gargara sa auda lumea de ei si sa le creasca valoarea pe bursa. Si pana la urma ce au vandut celor de la Toyota? Ca nu aveau nimic concret produs...ca daca erau asa de aproape de produsul finit nu vindeau nimic, sau nu la pretul asta.
    8 6
  • @Eu

    de ce ai impresia ca o companie de dimensiunea Toyota baga 500 de milioane USD intr-o firma oarecare ca "a auzit de ei", nu stiu

    cred ca toata lumea stie ce e ala "produs finit", ma intreb daca tu ai auzit de "know-how".
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru