Toyota amână lansarea noului SUV subcompact: modelul ar fi trebuit prezentat la Salonul Auto de la Geneva

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Marti, 03.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va amâna cu câteva săptămâni sau luni prezentarea oficială a noului SUV subcompact pentru piața europeană, ca urmare a anularii Salonului Auto de la Geneva.

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Geneva a fost anulată din cauza epidemiei de coronavirus, însă aproape toți constructorii și-au respectat planurile anterioare și au prezentat noutățile în cursul dimineții pe internet.

Singura excepție notabilă de la această regulă a fost Toyota, care intenționa să prezinte un SUV subcompact dezvoltat special pentru piața europeană"Prezentarea va avea loc în câteva săptămâni sau luni", a explicat o cursă pentru publicația britanică Automotive News.

Decizia de amânare a prezentării oficiale a fost luată cel mai probabil pentru a putea organiza un eveniment special de lansare. În plus, japonezii nu au niciun motiv real să se grăbească, în contextul în care noul model va fi disponibil pe piață cel mai devreme în luna martie a anului viitor.

Pentru moment, Toyota nu a anunțat încă numele sub care va comercializa noul model, însă a menționat că acesta "va combina garda la sol mărită cu un sistem de tracțiune inteligent și cu cea mai recentă tehnologie hibridă".

De altfel, potrivit unor informații anterioare, știm deja că noul model va fi dezvoltat pe platforma TNGA-B și că va împrumuta motorizările disponibile pe modelul subcompact Yaris.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Foarte probabil, va fi vorba de modelul TOYOTA Yaris Cross, pe care-l gasiti deja pe Internet (prezentat in luna noiembrie 2019), cu unele imbunatatiri de siguranta (minore), pentru Europa

    https://www.pakwheels.com/blog/2020-toyota-yaris-cross-launched/
    5 1
  • Nu are nicio legatura.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru