Toyota ar putea lansa un roadster de mici dimensiuni: succesorul lui MR2, în discuții

de Cornel Șocariciu
Duminica, 28.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota nu exclude lansarea unui roadster de mici dimensiuni. Conform oficialilor producătorului nipon, "există discuții" cu privire la introducerea în gamă a unui model care să amintească de vechiul MR2.

Pregătirile pentru lansarea noului Toyota Supra au intrat în linie dreaptă. Conform reprezentanților producătorului japonez, noul Supra va fi prezentat oficial în luna ianuarie cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Dar fanii Toyota ar putea primi o nouă veste bună din partea oficialilor niponi. Conform declarațiilor făcute de Matt Harrison, vicepreședintele diviziei Toyota din Europa, există discuții cu privire la introducerea în gamă a unui roadster de mici dimensiuni care să amintească de ultimul MR2.

Mai mult decât atât, oficialul Toyota a declarat că își dorește să vadă în showroomuri varianta modernă a trioului Celica-MR2-Supra ("Cei 3 frați" este termenul folosit de reprezentantul niponilor).

Conform zvonurilor, japonezii ar putea miza fie pe o colaborare cu un alt producător pentru dezvoltarea viitorului roadster (așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Supra), fie ar putea veni cu o soluție 100% electrică bazată pe actuala platformă TNGA (Toyota New Global Architecture).

În cazul în care oficialii Toyota decid să finanțeze proiectul, versiunea de serie a unui MR2 modern ar putea ajunge pe piață în 2025.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • mircea badea
    era cazul, super masinuta.
    4 1
  • My God: roadster electric? :)
    0 1
  • Imi pare doar mie sau chiar seamana destul de mult cu un Porche?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru