Toyota Aygo X Prologue, conceptul din care se va naște un crossover mini

de Lestyan Bela
Miercuri, 17.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Toyota Aygo X Prologue dezvăluie intenția japonezilor de a dezvolta în continuare o mașină pentru segmentul A. Cu o gardă la sol înălțată și cu roți semnificativ mai mari, Aygo X lasă impresia unui crossover mic.

Toyota prezintă conceptul pentru noua generație Aygo: Aygo X Prologue. Acest model este dezvoltat în exclusivitate de către japonezi, spre deosebire de generația precedentă care împărțea platforma cu Citroen C1 și Peugeot 108. Chiar dacă francezii renunță la segmentul A, Toyota nu vrea să se retragă de pe această piață.

În ciuda faptului că în fotografiile conceptuluise observă roți mai mari, mânere ale ușilor ascunse și oglinzi mici, modelul de producție va renunța, probabil, la aceste detalii. Există deja imagini spion în care prototipul aflat în teste a fost fotografiat cu roți mici, mânere clasice la uși și oglinzi retrovizoare mai mari.

Cu toate acestea, noul Aygo este așteptat să înfățișeze un design îndrăzneț și modern. Accesoriile inedite se fac și ele remarcate, cum ar fi camerele de pe oglinzile exterioare. Toyota le denumește „camere de acțiune” și susține că au rolul de a capta momente de explorare. De asemenea, în spatele mașinii se află și un suport pentru biciclete pentru a accentua și mai mult ideea că această mașină este orientată spre populația tânără cu un spirit aventurier.

Ideea de vopsea în două tonuri a fost păstrată de la predecesorul său, fapt ce demonstrează că noul Aygo va putea fi personalizat ușor.

Interiorul și datele tehnice rămân încă un mister.

Pentru Europa, Aygo va avea un motor cu ardere internă, cel mai probabil unul în trei cilindri pe benzină.

Noul Aygo X Prologue va folosi platforma TNGA-B, la fel ca Yaris Cross, și urmează ca modelul de producție să fie prezentat la finalul acestui an sau la început de 2022.

Via: motor1.com

Comentarii (6)

  • Chiar interesantă! O mașină cu personalitate.
    21 7
  • Copy-paste pe linia ”V-am zis eu !”
    ”Mai intru doar să tratez simptomele AM de virusare acută prin electrocutare cronică. :-)
    Nici vorbă deci de ”zero emisii” (adică de fapt echivalent 15 tone CO2 per baterie BEV), ci de o prefigurare a viitoarei Aygo !!!
    ...Care va fi construită pe platforma GA-B redusă (de la Yaris) și NU va fi nici măcar hibridă, darămite electrică..”

    Ontopic post-prezentare concept, taioțiștii demonstrează și-n clasa mică un salt neașteptat în departamentul design.
    Erau de felicitat fie și doar datorită nerenunțării la segmentul A, dar stilul ăsta dinamic plus fuga de mirajul electrofil vor contrazice și mai abitir - prin succes de piață - aberațiile emise de alții.
    (”Segmentul A nu-i profitabil, bla-bla-etcetera.)
    30 6
  • La cum au inceput, acum cativa ani, cu conceptul lui CHR (transferat, aproape, direct in productia de serie) nu vad de ce nu ar face acelasi lucru si cu acest Prologue
    14 5
  • Am Fibie
    Vad ca toyota insista sa ne arate o broasca in diferite stadii de dezvoltare. Asteptam cu interes modelul Toyota Mormoloc. Chiar in halul asta a decazut simtul estetic?
    12 33
  • @Am Fibie
    Vezi si noul Bmw iX.Asta o sa ti se para apoi de vis.
    15 3
  • Lucian
    And the winner is... Hyundai!
    11 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru