Toyota C-HR va avea versiune 100% electrică în China din 2020: pentru moment, modelul nu va fi lansat și în Europa

de Petre Barac
Vineri, 27.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Toyota au anunțat că modelul C-HR va avea, începând cu anul 2020, o versiune 100% electrică pentru piața chineză. Deocamdată, constructorul nipon nu a oferit informații despre o lansare a noului model și în Europa.

Toyota are planuri ambițioase prin care vrea să-și sporească vânzările pe cea mai mare piață auto din lume. Începând cu anul 2020, constructorul vrea să lanseze în China 10 noi modele electrice și hibride.

Printre ele se numără și Toyota C-HR, pentru care japonezii vor construi o versiune 100% electrică, în circa 2 ani. Pentru moment, modelul C-HR 100% electric nu va fi lansat și pe piața europeană.

Toyota va produce în China motoare electrice, baterii și alte componente destinate vehiculelor electrificate, fiind pentru prima oară când acest lucru se întâmplă în afara Japoniei.  

Anul trecut, Toyota a vândut în China aproximativ 140.000 de mașini hibride plug-in, aproape 40% din vânzările sale globale pentru acest tip de vehicule.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • rotila
    pentru moment ... nu va fi vandut nici in china.
    4 7
  • Edikkk
    V-am spus întrun comentariu, că Europa a rămas la cwrw vacii...

    În China electrică frumos in Europa .... NU

    Şi asta din vina dieselului german. Proşti mai suntem.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru