Toyota Corolla Furia - conceptul care anunţă designul viitoarei generaţii Corolla

de Bogdan Mirică
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota ne oferă o imagine a viitoarei generaţii Corolla încă de acum. Japonezii au expus la Detroit conceptul Corolla Furia, o imagine a ceea ce vom vedea pe noul model compact.

După ce şi-a asaltat fanii cu o serie de teasere oficiale, Toyota a decis să dezvăluie complet noul concept Corolla Furia în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Vedeta standului japonez nu face altceva decât să anticipeze viitorul limbaj de design al noii generaţii Corolla, după cum o sugerează şi numele.

Sedanul compact este unul dintre cele mai vândute modele din lume, de aici şi importanţa pe care Toyota i-o acordă. Conceptul propune linii mult mai agresive, o parte fontală dominată de blocuri optice înguste, un spoiler agresiv cu o parte inferioară de culoare neagră, contrastantă cu auriul caroseriei. Pasajele roţilor sunt generoase şi adăpostesc jante de 19 inch din aliaj.

Esential 2700 mm măsoară ampatamentul noului concept Toyota Corolla Furia.
Noul Corolla Furia Concept măsoară 4620 mm lungime, 1805 mm lăţime, 1425 mm înălţime şi propune un ampatament extrem de generos, estimat la 2700 de mm.

Bill Fay, vice-preşedinte al al grupului Toyota, a declarat: ”Corolla Furia Concept este un indicator prematur a cum va arăta designul modelelor noastre compacte în viitor.

Prototipul combină designul dramatic cu elemente moderne şi tehnologie înaltă pentru a crea un element surpriză pentru întreg publicul.”

Comentarii (19)

  • Greu de zis cum va arata in realitate. Avand in vedere cum arata noul Auris nu cred ca vom fi chiar socati de noua berlina Corolla.

    Ca si Honda Toyota o ia in jos vizavi de gusturile mele. Si o spun ca fost proprietar al ultimei generatii de Corolla.

    Sper ca la interior vor fi mai temperati.
    13 16
  • antiqua
    mie-mi place...interesanta abordarea..
    14 14
  • Imi place conceptul, are ceva din Lexus, insa nu va arata asa in productia de serie, ceea ce nu face decat sa ii traga si mai mult in jos. A inceput sa fie o zona dominata de schimbari radicale aceasta parte de design auto,ceea ce e interesant.Si apoi, daca Honda cu Civicul generatia anterioara a reusit o revolutie, de ce nu ar incerca si Toyota? Iar la interior, cel putin, au multe de schimbat. Insa, cu atentie, cred ca vor reusi. Bravo, macar ca exercitiu de stil!
    13 12
  • un oarecare
    Urata ca restul gamei
    17 18
  • Nu e masina pentru "un oarecare".
    12 16
  • AndreiRN
    Cu acest model or sa stabileasca un nou record la vanzari.
    Superba.
    11 17
  • un oarecare
    @GTR, iti dai seama cata minte ai daca te iei de un nickname?e masina pentru tine, succes!
    12 8
  • jpn4evr
    e clar ca nu e o masina pe gustul consumatorilor de cazane sh din Deutschland ! pasatul si bemveul sa traiasca ... multzani! va pupa mishka
    12 13
  • Marian
    Dragut acest Tiida restilizat.....hai sa fim seriosi, arata ca dracu.
    7 13
  • Slayers
    Arata super conceptul! Sa speram ca se vor pastra cat mai fidel trasaturile si forma, poate mai putin dimensiunile caci pare cam balena fiind in partea de sus a categoriei. Succes Toyota!!!
    11 9
  • Arata foarte bine conceptul, sa vedem insa cat de mult va semana productia de serie cu acesta. Pacat ca nu sunt prezentate si foto din interiorul habitaclului.... Oare cand va apare generatia noua de Corolla, stie cineva ?!
    7 9
  • Detergentul am inteles pe unde se pune, dar rufele ... rufele pe unde se baga?
    4 3
  • cam uratele actualele modele. asta le lipseste sa fie perfecti. un design exterior fain. poate incep de acum...
    5 0
  • @Calingura:aici recunosti ca esti FOST proprietar de Toyota!Bine ca ti-a venit mintea la cap!Succes VW!Ai spus foarte bine la alt comentariu ca Toyota este masina saracului cu pretentii.
    9 3
  • dragos
    Calingura,sper ca acum realizezi superioritatea germanilor!
    9 3
  • BaditzaEx
    @ven '' Toyota este masina saracului cu pretentii '' , cat SNOBISM mai ven, si atunci cei care-si cumpara Dacia sau SH-uri 3rd hand sau 4th hand cazane ghermane, aia-s ce-s mai ??? Nenorociti???, tu ce masina ai bogatane ?

    la noi merge de minune acel proverb romanesc : Capra moare de raie dar tine coada sus !, N Jmecheri cu bemwheu cu nr de bhulgarika care stau in chirie la garsoniere de 20 m2 cu bomboana agricola in bot, dar deh au masini PREMIUM
    3 4
  • @BaditzaEx:mai omule,tu nu intelegi ce scrie?Calingura a scris asta la un comentariu mai vechi.Eu nu ma regasesc absolut deloc in ceea ce ai scris.Nici macar nu am masina germana!Poate cunosti tu pe cineva la care faci referire.As putea sa-ti raspund cu niste cuvinte mai urate dar desteptul cedeaza primul.
    3 1
  • maserati
    Va rog mult Automarket sa stergeti acel comentariu foarte vulgar cu acele cuvinte urate la adresa posesorilor de BMW al lui BaditzaEx.Nu are nici o legatura cu o parere pertinenta in domeniul auto.Jigneste gratuit posesorii de BMW fara nici o legatura cu comentariile precedente.
    2 1
  • dragos
    @BaditzaEx:mai ex-ule,esti cam greu de cap.Omul a vrut sa spuna prin exprimarea ca Toyota e masina saracului cu pretentii,faptul ca marca respectiva,fiind cat de cat apreciata e considerata poate singura marca accesibila la pret si pentru cineva cu venit relativ mediu spre modest,numai ca tu ai luat expresia in sensul tau cu o logica indoielnica.Si se referea exclusiv la masini noi,nici vorba despre second-hand-uri, care pot fi mai scumpe decat o masina noua deci poate fi o persoana cu bani care nu vrea sa investeasca mult intr-o masina noua care se devalorizeaza repede. Poate ca cineva are bani si isi ia o Dacie,asta nu inseamna ca e automat sarac,luand Dacia,aceea e marca care-i place.Insa unul cu bani mai putini,daca vrea o marca renumita,Toyota e singura la un pret relativ accesibil.Asa ca acel asa zis proverb ti se potriveste de minune in care tu BaditzaEx esti capra:Capra moare de raie dar tine coada sus! Stai cu bomboana agricola in bot si rationeaza inainte de a te exprima.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru