Toyota estimează vânzări de 5.5 milioane de mașini electrificate în 2025: obiectivul fusese stabilit inițial pentru 2030

de Paul Cosma
Marti, 29.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota estimează că vânzările sale de mașini electrificate vor ajunge la 5.5 milioane de unități în 2025, cu 5 ani mai devreme decât își propusese inițial. Anul trecut, japonezii au vândut peste 10 milioane de mașini, dintre care două milioane au fost vehicule electrice sau hibride.

În urmă cu trei ani, Toyota anunța un obiectiv îndrăzneț pentru 2030: să ajungă la vânzări anuale de 5.5 milioane de mașini electrice sau hibride.

Un oficial al constructorului nipon spune că progresul electrificării este mai mare decât se aștepta, iar ținta respectivă poate fi atinsă mai devreme.

Potrivit lui Seiya Nakao, șeful diviziei de inginerie și producție din cadrul Toyota China, vânzările Toyota de vehicule electrificate vor ajunge la 5.5 milioane de exemplare în 2025. Totalul ar urma să fie format din 4.5 milioane de hibrizi plug-in și un milion de mașini electrice.

Anul trecut, Toyota a înregistrat vânzări de peste 10 milioane de autovehicule, dintre care circa două milioane au fost vehicule electrificate.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru