Toyota FT-1 Concept, posibila sursă de inspiraţie pentru viitorul Toyota Supra, revine în prim-plan într-o nouă culoare

de Mircea Meșter
Joi, 14.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce iarna trecută am văzut o versiune roşie a conceptului Toyota FT-1, japonezii împrospătează memoria fanilor mărcii printr-o variantă argintie. Insistenţa pe acest subiect poate fi considerată un indiciu că modelul de serie este în pregătire.

Toyota îşi surprindea fanii în luna ianuarie prezentând un concept pe care publicul l-a asociat imediat cu o posibilă renaştere a lui Supra, unul dintre cele mai reprezentative modele pe care marca japoneză le-a avut vreodată în gamă. Se numea Toyota FT1, iar speculaţiile au continuat în zilele ulterioare prezentării fotografiilor oficiale ale prototipului. 

Ei bine, posibilitatea ca Toyota să dezvolte un model de serie inspirat din acest concept devine astăzi o probabilitate. Pentru că japonezii au publicat o serie de fotografii cu o a doua versiune a conceptului FT-1. Vopsit în argintiu-grafit, conceptul nu evoluează la nivelul liniilor de design, păstrând intactă agresivitatea variantei iniţiale. "Simpla apariţie a unei noi nuanţe îţi poate schimba percepţia, poate schimba valoarea conceptului. Sunt încă fascinat de acest aspect. Schimbarea nuanţei exterioare a unei maşini pentru a genera un răspuns nou din partea publicului nu e o noutate absolută, dar este foarte interesant de urmărit modul în care poţi să modifici percepţia asupra unui produs printr-o simplă nouă culoare", spune Kevin Hunter, directorul Centrului de Design Calty, pe care Toyota l-a deschis în SUA încă din 1973.

Esential 2002 este ultimul an în care Toyota Supra a făcut parte din oferta constructorului japonez.
Modelul fusese lansat în 1978.
Deşi apariţia unui concept care în afară de culoarea exterioară nu vine cu modificări poate părea forţată, oficialii Calty consideră că soluţia a fost cea mai bună pentru a-i oferi un nou suflu prototipului lor: "Am avut la dispoziţie un timp limitat pentru a ne da seama care e cel mai uşor mod de a schimba lucrurile fără a strica originalul. Din fericire, am găsit această soluţie şi am concluzionat că cea mai bună soluţie este pur şi simplu modificarea culorii exterioare", spune Sellenne Lee, unul dinter designerii Calty.

Toyota FT-1 a fost prezentat în premieră mondială în ianuarie 2014. În variantă roşie.

Comentarii (8)

  • Imi cer scuze ca va cert, dar IAR SOMATI AUTOMARKET???
    Este viner, ora 16:22 si nu ati publicat NICI UN ARTICOL!!!!!!!
    Stau ca idiotu si dau sute de refresh-uri si NIMIC NIMIC NIMIC!!!!!!
    Din pacate pt voi, exista concurenta, mai bine dau refresh-uri pe alt site....PAAAAAAAAAA
    12 6
  • @ Likos
    Are Nikkei azi pentru tine un articol interesant despre situatia tot mai critica a celor de la Honda pe piata auto din Europa ( http://asia.nikkei.com/Business/Companies/Honda-struggles-in-Europe-as-global-competition-takes-toll ) . Pentru moment managerii Honda au exclus varianta parasirii pietei din Europa asemeni conationalilor de la Daihatsu . Viitorul in Europa pentru Honda insa nu suna bine .....
    4 0
  • no name
    rusine lenesilor, de cand ati prins clienti mari la publicitate, care ne agaseaza ochii cu reclamele lor imense, v-ati smecherit, sunteti plini de bani, nu mai munciti, va doare la palarie...rusine...asa-i romanu...rusine
    4 0
  • Intr-adevar, arata mult mai bine decat varianta rosie.
    Daca in cazul succesorului lui 370Z am spus ca nu mai are nimic in comun cu originalul 350Z, ei bine, conceptul acesta poate fi identificat si de un amator ca fiind o Toyota Supra evoluata.
    E pur si simplu adorabila, iar interiorul este superb; cu siguranta nu va arata asa in productia de serie, insa drumul este cel corect.
    4 1
  • Likos, sa nu iti tai veni din greseala.
    3 9
  • Erata: 'vreo vena'.
    3 8
  • @lorenzinho
    prietene, "originalul" 350z nu e original deloc. cauta 240z daca vrei sa vezi de unde au plecat. apoi spune-mi cum ti se pare conceptul
    1 0
  • @esel
    Nu te contrazic. Totusi 350Z mi se pare original, 250Z/S30 seamana cu conceptul de fata, e adevarat, dar nu are treaba cu 350Z. Probabil e o chestiune subiectiva, am admirat mereu 350Z-ul.
    Design-ul seamana in linii mari, insa la fel unora li se va parea ca vad asemanari intre Skyline si Sylvia.
    Raman la prima parere.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru