Toyota FT-1 Concept, succesorul spiritual al lui Supra, ne prezintă un potenţial model de serie

de Sebastian Toma
Luni, 13.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat la standul său de la Detroit conceptul FT-1, care prefigurează un potenţial succesor al lui Supra. Până la apariţia acestuia, o versiune virtuală a lui FT-1 va fi disponibilă gratuit pentru jucătorii lui Gran Turismo 6.

Design-ul Toyota nu mai este concentrat acum pe consens. Putem să riscăm mai mult, ca să desenăm maşini care atrag şi la un nivel emoţional.

Kevin Hunter
Şeful studioului de design Calty, realizator al conceptului FT-1
Toyota a venit la Salonul Auto de la Detroit cu un concept pe nume FT-1, inspirat din legendarele Supra şi 2000GT. Vehiculul marchează un nou capitol în materie de design pentru cei de la Toyota şi reprezintă primul pas către noul scop al mărcii, de a construi vehicule cu un design mai pasionat, care sunt mai plăcute la condus. Conceptul a fost realizat de studioul Toyota din California, Calty, căruia i-a fost solicitat un proiect pentru o maşină sport de înaltă performanţă, care să atragă orice pasionat. În ciuda noului parteneriat dintre Toyota şi BMW, exemplarul din imaginile alăturate nu are nicio legătură cu germanii.

Denumirea conceptului înseamnă "Future Toyota 1", iar exponatul reprezintă un succesor al conceptelor Toyota FT-HS din 2007, respectiv Lexus LF-LC din 2012.

Printre elementele avansate tehnologic ale conceptului se numără afişajul triunghiular de la interior, sistemul Head-up Display color şi configuraţia minimalistă a bordului.

Partea frontală este inspirată de Toyota 2000GT, dar elimină montanţii A pentru un design futurist.

Noul concept al mărcii Toyota nu prefigurează în mod obligatoriu un model de serie, ci va fi folosit ca inspiraţie pentru viitoarele automobile de producţie ale constructorului japonez. Într-un fel, deşi nu avem o confirmare oficială a unui succesor al lui Supra, Toyota ne promite mai multe automobile de serie inspirate din acest concept. Prin această măsură, Toyota ridică mânuşa lansată de Mazda prin limbajul său de design Kodo (sufletul mişcării), prefigurat tot de un concept cu design sportiv, care a ajuns să inspire design-ul fiecărui produs din portofoliu.

Posteriorul aminteşte de coupe-ul britanic TVR Sagaris. Conceptul desenat în California vine cu un plus de agresivitate faţă de Sagaris.

Urmareste Automarket
Cei de la Toyota sunt generoşi cu fanii mărcii, oferind conceptul FT-1 gratuit jucătorilor lui Gran Turismo 6.
Începând de mâine, 14 ianuarie 2014, versiunea virtuală a conceptului de la Toyota va putea fi descărcată şi condusă în celebrul simulator auto din Japonia. Akio Toyoda, CEO-ul Toyota, a văzut pentru prima dată conceptul FT-1 în cadrul interfeţei Gran Turismo 6, spun reprezentanţii mărcii.

Via Toyota

Comentarii (16)

  • Mustang
    Conceptul acesta imi pare inspirat din 2009 Corvette Stingray Concept, in special spatele si chiar si fata, la care au mai adaugat un spoiler tip Formula 1, iar din lateral pare un 370Z redesenat... Mi se pare o totala lipsa de inspiratie.
    Fail !!!
    4 18
  • ...bolnavi...
    4 33
  • Parca au preluat totul de la o gramada de modele si le-au pus pe masina asta.Arata interesant!
    10 7
  • Au intrat Toyotistii sa imi puna manute rosii, ariar focu, ca acum ma infuri si ma urc in TEDEI si ii fac pe toti la semafor cu motoru turbo de 2 litri care nu platesc nici impozite mari, mancaias planetarele lui de TEDEI.
    4 25
  • someone
    @ vianu...eu am luat de bine primul tau comment. asa ai vrut sa fie ?....indiferent, sper sa aduca conceptul asta in realitate
    5 0
  • @someone
    da, e un fel de WOW! bolnavi in sensul bun.
    Liniile de design sunt tipice toyota, care de exemplu, mi se par aiurea pe alte concepte . Dar aici arata SUPER. Sau SUPRA :)
    7 1
  • @Lache alias origami alias kum
    Lucin Nicolae, mmmdeci , intamplator am gasit un site auto din Moldova, unde te certai cu unii acolo. Esti penibil chiar.
    5 11
  • Noua Supra se apropie de o noua versiune :)
    3 5
  • Acolo, ma certam tot cu tine , si nu ai dat de site-ul asta intamplator. .Bah, Roberthead,care-i problema ta ? Toate comentariile tale pertinente sunt de fapt ale altora..Mai bine e sa fiu penibil ,decat prost ca tine. Ma intreb oare , cat de curand o sa preiei si ultima mea propozitie ? Cum stai cu profesia ? E bine sa fii inginer auto si sa vinzi toyote? Niciodata nu am postat pe @piata auto md sub numele de @kumite. @Kumite ti-a demonstrate de multe ori ori ,cat poti fi de retard. Te mai pleznesti peste cap cand razi la soare?
    7 4
  • Daca era vorba despre mine, pai bine atunci, sa stii ca eu o duc bine cu comertul de Toyote, sunt la service-ul Toyota de mai bine de 3 ani. Am ''manat'' tot ce are badge ''Toyota'' pe caroserie. Masinile astea sunt fantastice, ai idee cum e ca la doar 445 mii km rulati sa ii schimbi doar niste lampi si cateva consumabile ? Ghici la care ? Un Yaris amarat din anii 2000. Tu ai mers cu noua GT86 ? Daca nu ai mers nu te poti numi sofer. E FANTASTICA masina si foarte impunatoare. Lasa mii de Mertzane, Bhemveee in urma la performantele care le are.Iar in RO o duc foarte bine, sunt un om modest, stau in pat uneori, primesc salariu, lucrez la propriile mele masini, le reconditionez cu dotari moderne, sisteme audio premium, sunt un fan auto inrait. Nu sunt rautacios cu nici o marca, dar voi ma faceti sa fiu mai mult de atat, adica SADIC. Ti-am intins o mana de prietenie, CHIAR MA GANDEAM SA NE INTALNIM IN REALITATE CAND TE INTOARCEAI IN ROMANIA SA STAM DE VORBA, pareai un tip foarte de treaba ( si posibil sa fii ), dar ce-s omule cu manifestariile astea in public ? Cu toate astea, sa stii ca nu m-am suparat, inca mai putem sta de vorba foarte civilizat daca doresti ''la privat'' . O zi buna.
    4 9
  • @da eu
    Sa faca cineva peste 400 de mii cu caruciorul numit Yaris este o dovada de dragoste maxima pt automobile, te-ai gandit ca multi iubitori de fenomenul auto nu sunt interesati de toyota sub nici o forma? Exista marci mult mai atragatoare si la fel de fiabile, daca esti platit sa fii atat de agresiv pt toyota sa stii ca cine te plateste arunca banii pe geam, nu se face treaba asa, deci asa cum faci ceva pe nu stiu ce marci, asa si altii fac ceva pe toyotele tale, fii mai intelept si las-o mai moale cu toyota, nu va fi in veci la fel de iubita ca
    marcile pe care le desconsideri pe aici, marci iubite in toata lumea, deci nu incepe cu cocalarii si nu mai stiu eu cine, sunt rasuflate si sunt valabile mai mult in Romania, deci Robert sau cum te-o chema, schimba-ti strategia, altfel vei ajunge la un nivel nemaintalnit de penibil.
    7 3
  • Tu esti cel care mi-a intins o mana de prietenie? Esti sanatos ? Cand am inceput sa vorbim,primul lucru care m-ai intrebat,a fost: ce faci trolule? Sau cam asa ceva.Eu te-am salutat,si m-am prezentat. Deci ,care este paranoicul ? Noua Gt86? How about BRZ or GTR? Eu le-am condus,si nu ma numesc sofer! Te gandeai ca o sa stam de vorba cand am fost in Romania? Am stat o saptamana .Si am stat de vorba cu doua dintre cele mai importante personae din viata mea: parintii. Eu nici macar nu m-am gandit la o intalnire.Nu-i vad rostul. Ai putea sa-mi faci o vizita .Esti bine venit pe la mine !
    Mi-am revazut comentariul meu de mai sus(primul) .A fost exact la subiectul articolului.Nimic rau in asta.Am vazut si comentariul tau.A fost un atac grosolan la persoana mea. In vecii vecilor,daca tui imi spuneai numele tau,eu nu il faceam public.Si mai zici de manifestari in public.Ne-am zambit ,ne-am vorbit frumos,dar cand am intors spatele ,m-ai injunghiat.Pe la spate ,ca un las. Si continui sa faci asta. Zici ca esti un fan auto inrait .Asa sa fie? Eu nu cred. Nu-i nimeni de vina pt."sadismul"tau. Nu mai incerca sa raspunzi in stilul "propriu",pt ca nu am sa-ti mai raspund.Poti sa faci un singur lucru.Iar dupa aceea,te asigur ca putem sta de vorba ca doi vechi prieteni. Pana atunci...... S-auzim numai de bine !
    Ar fi si mai bine daca nu ai mai copia!
    4 1
  • Puteai sa imi raspunzi logat cu nicul Lache, adica al tau. Dar daca tu ai vrut sa imi raspunzi sub anonimat, e treaba ta, insa asa dai dovata de multa inmaturitate . ''Caruciorul'' ala de Yaris a fost premiam la nivel national. Asa ca mucles !

    PS :Nu ma cheama Robert, ci Aldimitrie Nicusor. Imi pare bine !
    0 3
  • AndreiRN
    O masina pe care piata o asteapta de cam mult si sunt uni cu banul in mana.
    Sa apara la dealers si o sa fie liste de asteptare.
    1 0
  • Te asigur ,nu 100% ,ci 1000% ,ca nu am raspuns sub anonimat.Tu esti expert in asa ceva. Mai mult de atat nu poti.
    6 1
  • apropo
    Ar mai fi ceva.
    Eugen, ti-a demonstrat de foarte multe ori cat poti fi de ''batut in cap'' . Acum treci si culca-te.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru