OFICIAL: Shinari Concept - aşa vor arăta viitoarele modele Mazda!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.08.2010
Designul conceptului Shinari, prezentat astăzi oficial de Mazda, va sta la baza liniilor viitoarelor modele ale constructorului japonez.

Mazda a prezentat astăzi imaginile oficiale ale conceptului Shinari, un coupe cu patru uşi cu alură elegantă şi deopotrivă sportivă care, conform declaraţiilor oficialilor mărcii nipone, prefigurează liniile de design ale viitoarelor modele. Noul limbaj de design Mazda se numeşte kodo, sensul propriu al termenului japonez fiind "suflet în mişcare".

"Aceste linii de design vor reprezenta noua generaţie a designului Mazda. Vrem să jucăm în aceeaşi ligă cu BMW şi Audi. Şi nu ne referim doar la design, ci şi la materiale şi finisări", susţine Ikuo Maeda, managerul general al biroului de design al mărcii nipone. Conceptul Shinari a fost dezvoltat în colaborare de cele trei mari birouri de creaţie Mazda (cel japonez, cel european şi cel american), influenţele venind însă mai ales din partea primelor două.

Compania japoneză nu a precizat care va fi primul model care va prelua liniile conceptului Shinari, niponii fiind zgârciţi şi la capitolul date tehnice şi informaţii suplimentare legate de prototipul lor.

Foarte probabil, acestea vor apărea în jurul datei oficiale de lansare a conceptului, prezentarea oficială a acestuia urmând să aibă loc în 30 septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

via | Automotive News

Comentarii (18)

  • Victor
    Mazda Shinari Concept
    SUPERB !!!
    26 1
  • you_hoooo
    superb
    Superb concept! Senzual! Cred ca 80% din liniile acestuia se vor regasi pe noul 6. Observ ca au renuntat la idei regasite anterior pe Hakaze, Taiki, Ryuga, Nagare...
    23 1
  • Cosmin
    Mazda wants to be the 'Japanese Alfa Romeo'
    Daca Mazda vrea sa ramana un constructor auto independent ( Ford va vinde in curand ultimul pachet de 11 % din actiunile Mazda ) cu o productie anuala de 1.2 milioane unitati, singura sansa este aceea de a se repozitiona pe piata si a deveni un constructor premium concurent cu conationalii Lexus si Infiniti dar si cu producatorii premium europeni . Sefii Mazda vor ca Mazda sa devina 'Japanese Alfa Romeo', exact de ce are nevoie in prezent Sergio Marchionne in incercarea sa de a aduce pe linia de plutire marca Alfa Romeo ( http://motoring.ninemsn.com.au/cars/news/6912668/mazda-wants-to-be-the-japanese-alfa-romeo ) .
    11 0
  • Mazda Shinari Concept
    Galerie completa ( 36 imagini ) cu Mazda Shinari Concept ( http://es.autoblog.com/photos/mazda-shinari-concept-0/3310018/ ) .
    13 0
  • Superb!!!
    Superb concept, daca se vor pastra liniile sigur va fi un succes de proportii!
    18 1
  • andrei
    @Cosmin
    Vrei sa sugerezi ca Fiat ar fi interesat de acel pachet de 11% din Mazda?Ar fi de'a dreptul interesant ce va urma daca cei de la Fiat vor face aceasta miscare
    2 0
  • Cosmin
    @ andrei
    Pentru FIAT o alianta cu Mazda ar fi perfecta . Prezenta FIAT in Asia este foarte redusa, o alianta cu Mazda ar rezolva aceasta problema . In plus, FIAT ar putea folosi noua platforma modulara Mazda cu tractiune spate ( ce va fi folosita de urmasii modelelor MX5 si RX8 ) pentru modelele viitoare Alfa Romeo ( o berlina de clasa medie cu tractiune spate plus o versiune coupe si cabrio, cat si un urmas al modelului Alfa Romeo Spider bazat pe noua Mazda MX5 ) . Din pacate pentru FIAT, nu stiu daca isi permite sa cumpere un pachet de actiuni la Mazda din moment ce are o datorie de 3.7 miliarde euro, iar nici Chrysler nu sta mai bine avand o datorie catre guvernul american de 12 miliarde $ . Dar, este foarte posibil ( spre disperarea multora ) ca VW Group sa devina noul partener al lui Mazda si cu ajutorul Mazda sa construisca noile modele Alfa Romeo ( daca va cumpara marca italiana ) . Planul lui Marchionne ca Alfa Romeo sa vanda 500,000 de masini in 2014 este foarte greu de realizat datorita concurentei foarte puternice, pe langa concurenta germana iata ca Alfa Romeo trebuie sa lupte si cu marcile japoneze cat si cu cele din Franta ( vezi noul Citroën DS4, care dupa mine arata mai bine si este mult mai competitiv decat Alfa Romeo Giulietta ) .
    7 1
  • Cosmin
    @ andrei
    Nu ti-am raspuns la intrebare . Ce vroiam sa spun este ca ultimul lucru de care are nevoie Marchionne in momentul de fata este inca un rival declarat pentru Alfa Romeo ( si foarte competitiv ) in persoana Mazda . Desi, in continuare o alianta FIAT-Mazda este posibila, dar pana sa se materializeze, Mazda se anunta un concurent foarte puternic pentru Alfa Romeo .
    7 0
  • ,,Cind lumea doarme, noi muncim,, asa se explica reusitele celor ce stau cu creionul in mina- designerii totodata companiile auto...
    Apar modele fffffffff si f frumoase kiar peste noapte...super modele vad in ultima perioada, se dezvolta cu pasi rapizi aceasta industrie(auto). Concurenta auto e mare si daca ramii in urma ,,poti prinde la praf,,!!!
    3 0
  • Claudiu
    Shinari Concept prefateaza noul RX8 ce va aparea in 2012
    Cred ca acest concept prefateaza urmasul actualului model Mazda RX8, ce urmeaza sa-si faca debutul in 2012 .
    8 1
  • asta vroiam sa zic si eu. In ultima paerioada designul auto cunoaste o clara evolutie in bine. E mai indraznet, sexy, sportiv, fluid, elegant iar interioarele din ce in ce mai ergonomice, prietenoase si luxoase. DIn nefericire germanii sunt in coada clasamentului: BMW-ul a uitat sa faca design, WV nu face design, Audi parca se adreseaza "cocalarului fara frontiere", iar Porsche din sportivul pur-sange s-a transformat in luxosul chicios.
    10 7
  • uaaaaaaaaau
    Sa moara Pighi ,ce betoana e!!!
    0 1
  • Noi imagini cu Mazda Shinari Concept
    http://www.autoblog.com/photos/mazda-shinari-concept-in-detail/med/#3310388
    1 0
  • frumos
    Cat de simplu e sa concepi o masina SUPERBA
    0 0
  • mda...asemanare...de unde oare?...
    are o asemanare cu careva modele de la jaguar, ma uitam ca parca este ceva deundeva, e clar ca nu e 100/100, insa inspiratia e de undeva de acolo...puteti sa cautati cv de aici:
    http://www.google.ru/images?hl=ru&q=jaguar&lr&biw=1680&bih=901
    in rest modelul e reusit...
    0 1
  • excelent
    Imi plac mult liniile fluide ale acestui concept, sa speram ca si viitoarele modele Mazda vor pastra cat mai mult din aceste linii.

    Shinari Concept imi aduce aminte de alt concept, pentru ca are ceva din linia acelui coupe ...

    Ma refer la Infiniti Essence, un concept prezentat la Geneva 2009, pentru a celebra 20 de ani de la realizarea primului automobil premium de catre marca japoneza.

    http://www.rsportscars.com/infiniti/infiniti-essence-concept-geneva/
    0 0
  • andrei
    @Cosmin
    mc de raspuns.
    Ar fi bine venita pentru Alfa Romeo o colaborare cu Mazda, pentru ca, asa cum am mai zis pe site si cum ai afirmat si tu, DS4 de la Citroen o sa ii cam strice planurile lui Marchionne.
    1 1
  • marius
    arata bine nu ai ce zice, este facuta dupa design-ul de la Mazda Furai, care este si aia o piesa tare
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru