Toyota FT-AC Concept: prototipul unui SUV dedicat aventurierilor

de Mircea Meşter
Sambata, 02.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat la Los Angeles conceptului unui SUV cu capacități reale în off-road. Nu se știe dacă acesta se va declina într-o eventuală versiune de serie, dar știm că sub capotă oferă "sistemul hibrid al viitorului"

În timp ce atenția tuturor iubitorilor de mașini era concentrată pe cele mai importante premiere ale Salonului de la Los Angeles era îndreptată spre cele trei mari premiere mondiale de la evenimentul din California, adică noul Mercedes-Benz CLS, noul BMW i8 Roadster și noul Jeep Wrangler, Toyota plusa la propriul stand cu un concept-prototip despre care nu se cunosc informații legate de o eventuală producție în serie.

Numele său oficial este Toyota FT-AC Concept și se prezintă sub forma unui SUV/crossover dedicat aventurierilor. Caracterizat prin garda la sol foarte ridicată, prin bosajele accentuate ale aripilor care ascund roțile cu jante de 20 de inch și prin scuturile voit exagerate care-l recomandă ca pe un off-roader în miniatură, noul FT-AC Concept oferă în plus o instalație de plafon care înglobează proiectoare suplimentare LED.

 

Alte caracteristici demne de o mașină dedicată aventurilor sunt suportul retractabil de biciclete integrat în scutul posterior, iar pachetul tehnic beneficiază de un sistem avansat de tracțiune integrală cu convertor de cuplu și diferențial blocabil, dar și de un selector care ajustează suspensiile la diferitele tipuri de suprafețe.

Așa cum era de așteptat, Toyota nu pierde ocazia de a-și promova propulsia hibridă benzină-electric cu care constructorul japonez a fost pionier al industriei.

Nu știm detalii clare despre acesta, dar niponii susțin că vorbim despre "un sistem de propulsie hibrid de generație nouă care amestecă eficiența cu un pachet capabil în off-road, oferindu-le șoferilor putere, răspuns și o economie impresionantă de carburant".

Comentarii (2)

  • Fain desi are ...asa o tenta coreana ca design.
    4 1
  • Prince Mohamed Parish vounthe
    ''frumos concept suv electric '' daca vre-o data se va materializa intr-un viitor model de serie hibrid ''ori sa fie viitoarea generatie a suv-ului patrat japonez vechi Toyota Fj Cruiser in caz daca este confirmat asa sau as putea paria sa fie Urmatorul Toyota Rav 4 2019 masina din fotografie nu cred ca este concept 100% este un fel sa zic de Pre Concept electric care inca nu i sa stabilit data de lansare in Productie cine stie ! :) :-) (y) zic si eu !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru